Κράμπλ Μήλου

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Αυτή η συνταγή για κράμπλ μήλου είναι πολύ απλή και γρήγορη στην παρασκευή, και το αποτέλεσμα είναι ένα υπέροχο και αρωματικό γλυκό που θα αρέσει σε όλους τους λάτρεις των μηλιών.

Υλικά:

  • 6 μήλα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι κριθαράκι
  • 1 φλιτζάνι βρώμη
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Βάζετε τα κομμένα μήλα σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε με τη ζάχαρη και την κανέλα.
  3. Ρίχνετε τα μήλα σε ένα ταψί πυρέξ και αναδιατάσσετε ώστε να καλύπτεται ολόκληρη η επιφάνεια του ταψιού.
  4. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το κριθαράκι, τη βρώμη, τη καστανή ζάχαρη και το αλάτι.
  5. Προσθέτετε το βούτυρο στο μπολ και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί ένα στεγνό μίγμα.
  6. Ρίχνετε το άλεσμα υλικού πάνω στα μήλα, καλύπτοντάς ολόκληρα τα μήλα.
  7. Ψήνετε το κράμπλ μήλου στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κρούστα και να γίνουν αφράτα και λαχταριστά τα μήλα στο εσωτερικό.
  8. Βγάζετε το κράμπλ μήλου από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει για λίγο πριν το σερβίρετε.
  9. Σερβίρετε το κράμπλ μήλου με σαντιγί ή παγωτό βανίλιας αν θέλετε.
Μοιραστείτε το: