Αυτή η συνταγή για κράμπλ μήλου είναι πολύ απλή και γρήγορη στην παρασκευή, και το αποτέλεσμα είναι ένα υπέροχο και αρωματικό γλυκό που θα αρέσει σε όλους τους λάτρεις των μηλιών.
Υλικά:
- 6 μήλα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 φλιτζάνι κριθαράκι
- 1 φλιτζάνι βρώμη
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Βάζετε τα κομμένα μήλα σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε με τη ζάχαρη και την κανέλα.
- Ρίχνετε τα μήλα σε ένα ταψί πυρέξ και αναδιατάσσετε ώστε να καλύπτεται ολόκληρη η επιφάνεια του ταψιού.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το κριθαράκι, τη βρώμη, τη καστανή ζάχαρη και το αλάτι.
- Προσθέτετε το βούτυρο στο μπολ και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί ένα στεγνό μίγμα.
- Ρίχνετε το άλεσμα υλικού πάνω στα μήλα, καλύπτοντάς ολόκληρα τα μήλα.
- Ψήνετε το κράμπλ μήλου στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κρούστα και να γίνουν αφράτα και λαχταριστά τα μήλα στο εσωτερικό.
- Βγάζετε το κράμπλ μήλου από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει για λίγο πριν το σερβίρετε.
- Σερβίρετε το κράμπλ μήλου με σαντιγί ή παγωτό βανίλιας αν θέλετε.