Η συνταγή Κοτόπουλο Τίκα Alfredo είναι μια νόστιμη εναλλακτική λύση στην κλασική σάλτσα Alfredo. Συνδυάζει τις γεύσεις της ινδικής κουζίνας με το αγαπημένο Ιταλικό πιάτο, προσφέροντας ένα φαγητό γεμάτο από αρώματα και γεύσεις.
Υλικά:
Για το κοτόπουλο
- 680 γρ. μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα, στεγνά
- 1/2 φλιτζ. πλήρες ελληνικό γιαούρτι
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- 1 1/2 κ.γ. γκαράμ μασάλα
- 1/2 κουτ. αλεσμένο κύμινο
- 1/2 κουτ. αλεσμένο κόλιανδρο
- 1/2 κουτ. αλάτι kosher
- 1/4 κουτ. κόκκινο πιπέρι
- Σπρέι μαγειρικής
Για τη σάλτσα και τα μακαρόνια
- 3 κ.σ. γκι ή βούτυρο
- 1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- 1 με 2 πιπεριές σεράνο, ξεσποριασμένες, κομμένες και ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. γκαράμ μασάλα
- 1 1/2 κ.γ. αλεσμένο κύμινο
- 1 1/2 κ.γ. αλεσμένος κόλιανδρος
- 1 κουτ. αλεσμένο κάρδαμο
- 170 γρ. Ντοματοπελτέ
- 1 3/4 φλιτζ. νερό
- 2 κουτ. μέλι
- 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- Αλάτι kosher
- 450 γρ. μπουκατίνι ή μακαρόνια
- 1/4 φλιτζ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
- Ετοιμάστε το κοτόπουλο: Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τους μηρούς κοτόπουλου, το γιαούρτι, το σκόρδο, το τζίντζερ και τα μπαχαρικά μέχρι να επικαλυφθούν εντελώς. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη, μεταφέρουμε στο ψυγείο και μαρινάρουμε για 30 λεπτά ή έως και 2 ώρες.
- Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη σάλτσα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο, λιώστε το γκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το τζίντζερ και τις πιπεριές σεράνο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να ροδίζουν στις άκρες, για 8 έως 10 λεπτά.
- Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια και ανακατέψτε τα μπαχαρικά. Μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 2 με 3 λεπτά. Ρίξτε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρέψτε μέχρι να κοκκινίσει, 2 με 3 λεπτά ακόμα.
- Ανακατεύουμε με το νερό και μετά προσθέτουμε το μέλι. Το βγάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα. Ρίξτε προσεκτικά τη σάλτσα σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε τη σάλτσα μέχρι να γίνει εντελώς λεία. Επιστρέψτε τη σάλτσα στην κατσαρόλα.
- Προθερμάνετε το φούρνο στη θερμοκρασία των 190 βαθμών και τοποθετήστε μια σχάρα στο κέντρο του φούρνου. Στρώστε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και αλείψτε το με μαγειρικό σπρέι. Βγάλτε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και μεταφέρετε το στο ταψί. Φροντίστε να διατηρηθεί μια λεπτή στρώση γιαούρτι πάνω στο κοτόπουλο.
- Ψήστε το κοτόπουλο, γυρίζοντάς το μία φορά στα μέσα του ψησίματος, μέχρι να ψηθεί και να πάρει χρώμα, για περίπου 18 έως 20 λεπτά. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ξύλο κοπής και αφήστε το να κρυώσει. Στη συνέχεια, κόβετε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το προσθέτετε στη σάλτσα.
- Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια μέχρι να γίνουν al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει και προσθέτουμε τα μακαρόνια και την παρμεζάνα. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να ζεσταθούν όλα, περίπου 2 λεπτά.
- Γαρνίρουμε με κόλιαντρο πριν σερβίρουμε.