Αυτή η συνταγή είναι μια λαχταριστή και εύκολη πρόταση για μια γευστική βραδινή σας επιλογή. Η συνδυαστική γεύση του κοτόπουλου με το λεμόνι και τις ελιές συνδυάζεται υπέροχα με τα αρωματικά βότανα και τα αλ dente μακαρόνια.
Υλικά:
- 4 κοτόπουλα μπούτια
- 500 γραμμάρια μακαρόνια (π.χ. πέννες)
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι κοτόσουπα
- 1/2 φλιτζανιού λεμόνι
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1/2 φλιτζανιού αγαπητές
- 1 κουταλιά της σούπας ξερά βότανα (π.χ. θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο)
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- Λεμόνι και φρέσκο δυόσμο για ντρέσινγκ
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Βάλτε τα κοτόπουλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Καλύψτε με νερό και βράστε μέχρι να μαγειρευτούν πλήρως, περίπου 30 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι, θερμαίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να αρωματιστούν, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε την κοτόσουπα, το λεμόνι και το μέλι στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ανακατέψτε καλά και ανεβάστε τη φωτιά μέχρι να βράσει.
- Στη συνέχεια, ρίξτε τα μακαρόνια στο νερό που βράζει και βράστε σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, μέχρι να γίνουν αλ dente. Στραγγίστε τα καλά και προσθέστε τα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
- Προσθέστε τις ελιές, τα ξερά βότανα και το δυόσμο στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Βράστε για λίγο ακόμα μέχρι να ζεσταθούν όλα μαζί και να ενσωματωθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
- Βγάλτε τα κοτόπουλα από την κατσαρόλα με το νερό και αφήστε να κρυώσουν για λίγο. Μετά, αφαιρέστε το κόκαλο και το δέρμα και κόψτε τα κοτόπουλα σε κομμάτια.
- Σερβίρετε τα μακαρόνια σε βαθιά πιάτα και πάνω από αυτά το κοτόπουλο και τη σάλτσα. Στολίστε με φρέσκο δυόσμο και ένα φέτος λεμονιού.