Αυτή η συνταγή για κοτόπουλο λαζάνια είναι αρκετή για να τραβήξει την προσοχή των φίλων και της οικογένειάς σας στο επόμενο μαγείρεμα. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για μια βραδινή συνταγή που είναι εύκολη στην προετοιμασία και σίγουρα θα σας κρατήσει γεμάτους και ευχαριστημένους.
Υλικά:
- 500 γρ. κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κουταλιά τσαγιού αλάτι
- 1/2 κουταλιά τσαγιού μαύρο πιπέρι
- 500 γρ. κονσέρβα ντομάτας, χωρίς τη φλούδα
- 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 250 γρ. λαζάνια, βρασμένα σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία
- 1 φλ. τριμμένο τυρί mozzarella
- Φρέσκοι βασιλικός και άνηθος, ψιλοκομμένοι
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράστε τα κομμάτια κοτόπουλου σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 15 λεπτά. Στραγγίστε τα κοτόπουλα και αφήστε τα στην άκρη.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προθερμαίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε τα κοτόπουλα και ανακατέψτε για να σοτάρουν για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Προσθέστε την κονσέρβα ντομάτας, την κέτσαπ, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε καλά και αφήστε να βράσει για 10 λεπτά, ώστε να δημιουργηθεί μια σάλτσα.
- Σε μια μεγάλη φούρνο ασφαλής κατσαρόλα ή πυρέξ, προσθέστε ένα λεπτό στρώμα από τη σάλτσα κοτόπουλου στον πάτο του. Κατασκευάστε ένα στρώμα από λαζάνια στην κορυφή της σάλτσας κοτόπουλου και προσθέστε ένα δεύτερο στρώμα από τη σάλτσα κοτόπουλου επάνω στα λαζάνια. Προσθέστε ένα δεύτερο στρώμα από λαζάνια και επαναλάβετε τη διαδικασία με τη σάλτσα κοτόπουλου και το λαζάνι, μέχρι να τελειώσετε τα λαζάνια. Στο τελευταίο στρώμα λαζανιού, προσθέστε την τριμμένο τυρί mozzarella.
- Τοποθετήστε την κατσαρόλα ή το πυρέξ στο προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι το τυρί να λιώσει και να ροδίσει. Αν το τυρί αρχίζει να καβουρδίζει, μπορείτε να καλύψετε την κατσαρόλα με αλουμινόχαρτο.
- Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά. Πριν το σερβίρετε, πασπαλίστε με το ψιλοκομμένο βασιλικό και άνηθο για να δώσετε μια φρέσκια νότα.
- Σερβίρετε το Κοτόπουλο Λαζάνια ζεστό και απολαύστε τη θαυμάσια γεύση του!