Κοτόπουλο γαλλικού τύπου με αρακά & μπέικον

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά
Κοτόπουλο γαλλικού τύπου με αρακά & μπέικον

Το κοτόπουλο γαλλικού τύπου με αράκα και μπέικον είναι μια εξαιρετική συνταγή που συνδυάζει διάφορα αρώματα και γεύσεις για να δημιουργήσετε ένα πιάτο που θα σας αφήσει ικανοποιημένους.

Συστατικά

  • 6 rashers καπνιστό ραβδωτό μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 8 μπούτια κοτόπουλου χωρίς δέρμα και κόκαλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, χοντροκομμένα
  • 300 ml ζεστός ζωμός κοτόπουλου
  • 250 γραμμάρια κατεψυγμένα μπιζέλια
  • 1 Little Gem μαρούλι, χοντροκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας crème fraîche

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, τηγανίζουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά μέχρι να απελευθερωθεί το λίπος και το μπέικον να ροδίσει.
  2. Μεταφέρετε το μπέικον σε ένα μικρό μπολ αφήνοντας το λίπος στο τηγάνι.
  3. Προσθέστε το κοτόπουλο και ροδίστε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Σπρώξτε το κοτόπουλο στη μία πλευρά του τηγανιού και ρίξτε μέσα το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, μαγειρέψτε για περίπου 30 δευτερόλεπτα, ακριβώς μέχρι τα κοτσάνια του φρέσκου κρεμμυδιού να γίνουν έντονο πράσινο.
  5. Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου, επιστρέφουμε το μπέικον στο τηγάνι, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  6. Δυναμώνουμε τη φωτιά κάτω από το τηγάνι. Ρίξτε τον αρακά και το μαρούλι στη σάλτσα και μαγειρέψτε για 4 λεπτά, σκεπασμένα, μέχρι να μαλακώσουν τα μπιζέλια και το μαρούλι να έχει μόλις μαραθεί.
  7. Ελέγξτε ότι το κοτόπουλο έχει ψηθεί. Ανακατεύουμε λίγο πριν το σερβίρουμε την crème fraîche.

 

Μοιραστείτε το: