Τα κεφτεδάκια με μακαρόνια είναι μια απλή, αλλά πεντανόστιμη συνταγή που μπορεί να σε κάνει να νιώσεις σαν να βρίσκεσαι στο τραπέζι της γιαγιάς σου. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τη ζουμερότητα των κεφτέδων με την απαλή γεύση των μακαρονιών, που συνθέτουν ένα πιάτο γεμάτο γεύση και ικανοποίηση.
Υλικά:
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1 αυγό
- 1/4 φλ. αλεύρι
- 1/4 φλ. γάλα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 400 γρ. μακαρόνια
- 1 κ.σ. αλάτι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη μάζα.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Σχηματίστε το μείγμα κιμά σε μπαλίτσες, περίπου 2,5 εκατοστά στη διάμετρο.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι και το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Θερμαίνετε το ελαιόλαδο σε μια μέτριο μεγέθους κατσαρόλα. Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια στην κατσαρόλα και ψήστε τα για περίπου 5-7 λεπτά, γυρίζοντας τα περιοδικά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν εξίσου από όλες τις πλευρές.
- Ενώ τα κεφτεδάκια ψήνονται, βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν αλ dente.
- Στραγγίστε τα μακαρόνια και επιστρέψτε τα στην αδρανή κατσαρόλα. Προσθέστε μία κουταλιά ελαιόλαδο και ανακατέψτε.
- Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με τα μακαρόνια και απολαύστε.