Κοκκινιστά Κεφτεδάκια με Μακαρόνια

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Τα κεφτεδάκια με μακαρόνια είναι μια απλή, αλλά πεντανόστιμη συνταγή που μπορεί να σε κάνει να νιώσεις σαν να βρίσκεσαι στο τραπέζι της γιαγιάς σου. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τη ζουμερότητα των κεφτέδων με την απαλή γεύση των μακαρονιών, που συνθέτουν ένα πιάτο γεμάτο γεύση και ικανοποίηση.

Υλικά:

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 αυγό
  • 1/4 φλ. αλεύρι
  • 1/4 φλ. γάλα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. μακαρόνια
  • 1 κ.σ. αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη μάζα.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  3. Σχηματίστε το μείγμα κιμά σε μπαλίτσες, περίπου 2,5 εκατοστά στη διάμετρο.
  4. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι και το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Θερμαίνετε το ελαιόλαδο σε μια μέτριο μεγέθους κατσαρόλα. Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια στην κατσαρόλα και ψήστε τα για περίπου 5-7 λεπτά, γυρίζοντας τα περιοδικά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν εξίσου από όλες τις πλευρές.
  6. Ενώ τα κεφτεδάκια ψήνονται, βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν αλ dente.
  7. Στραγγίστε τα μακαρόνια και επιστρέψτε τα στην αδρανή κατσαρόλα. Προσθέστε μία κουταλιά ελαιόλαδο και ανακατέψτε.
  8. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με τα μακαρόνια και απολαύστε.
Μοιραστείτε το: