Αν ψάχνετε για ένα πλούσιο και απολαυστικό γεύμα που θα σας δώσει την απαραίτητη ενέργεια, τότε το κοτόπουλο με την καρμπονάρα αποτελεί την ιδανική επιλογή.
Υλικά:
- 340 γρ. φετουτσίνη
- 4 φέτες μπέικον
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 227 γρ. στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, κομμένα σε λωρίδες
- Αλάτι kosher
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 4 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
- 85 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερη για γαρνίρισμα
- 11 γρ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό, συν περισσότερος για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Βράστε τα φετουτσίνια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που έχει αλατωθεί, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να φτάσουν σε σημείο “al dente”. Στραγγίστε τα φετουτσίνια, κρατώντας 1/2 φλιτζάνι από το νερό μαγειρέματος, και επιστρέψτε τα πίσω στην κατσαρόλα.
- Σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε το μπέικον για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνει χρυσαφί. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και συνεχίστε να μαγειρεύετε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει το μπέικον τραγανό. Μεταφέρετε το μπέικον και το σκόρδο σε ένα μπολ και αφήστε να κρυώσει ελαφρά. Στη συνέχεια, στραγγίστε το μισό από το λίπος του μπέικον από το τηγάνι.
- Προσθέστε το κομμένο κοτόπουλο στο τηγάνι και αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια έως υψηλή θερμοκρασία. Αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα και μαγειρέψτε το, αναποδογυρίζοντας το μέχρι τη μέση, μέχρι να χάσει το ροζ χρώμα του, για περίπου 10 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και επιστρέφουμε το μπέικον στο τηγάνι. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα φετουτσίνια και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
- Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τα αυγά, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
- Ανανεώστε τα φετουτσίνια στην κατσαρόλα και ρίξτε το μείγμα αυγών πάνω τους, ανακατεύοντας μέχρι να επικαλυφθούν καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας από το νερό των ζυμαρικών και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί μια κρεμώδης σάλτσα.
- Γαρνίρουμε με παρμεζάνα και μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.