Κλασική Πάστα Αμυγλάλου

admin
1 Λεπτά
1 Λεπτά

Η πάστα αμυγδάλου είναι ένα κλασικό επιδόρπιο της Μεσογειακής κουζίνας. Είναι μια λαχταριστή και αφράτη πίτα από αμύγδαλα και ζάχαρη, που μπορεί να σερβιριστεί ως επιδόρπιο.

Υλικά:

  • 3 φλιτζάνια αμύγδαλα χωρίς φλούδα
  • 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αμυγδαλέλαιο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αμυγδαλόψιχα
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Στο μούλτι του μίξερ σας, αναμειγνύετε τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια λεία μάζα.
  3. Προσθέτετε τα αυγά, το αμυγδαλέλαιο και το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύετε καλά.
  4. Στρώνετε το μείγμα σε ένα ταψί ή στο κάτω μέρος ενός στρογγυλού κέικ.
  5. Ρίχνετε αμυγδαλόψιχα στην κορυφή του μίγματος και πιέζετε ελαφρά για να προσκολληθεί στο μίγμα.
  6. Ψήνετε για περίπου 30-35 λεπτά μέχρι η πάστα αμυγδάλου να γίνει χρυσαφί (εισάγετε ένα μαχαίρι στη μέση της πάστας και βγάλτε το: αν βγει καθαρό, η πάστα είναι έτοιμη).
  7. Βγάζετε την πάστα αμυγδάλου από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά στο ταψί.
  8. Αφαιρέστε την πάστα αμυγδάλου από το ταψί και την μεταφέρετε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.
  9. Σερβίρετε την πάστα αμυγδάλου ως επιδόρπιο και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Μοιραστείτε το: