Η πάστα αμυγδάλου είναι ένα κλασικό επιδόρπιο της Μεσογειακής κουζίνας. Είναι μια λαχταριστή και αφράτη πίτα από αμύγδαλα και ζάχαρη, που μπορεί να σερβιριστεί ως επιδόρπιο.
Υλικά:
- 3 φλιτζάνια αμύγδαλα χωρίς φλούδα
- 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού αμυγδαλέλαιο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- αμυγδαλόψιχα
- ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Στο μούλτι του μίξερ σας, αναμειγνύετε τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια λεία μάζα.
- Προσθέτετε τα αυγά, το αμυγδαλέλαιο και το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύετε καλά.
- Στρώνετε το μείγμα σε ένα ταψί ή στο κάτω μέρος ενός στρογγυλού κέικ.
- Ρίχνετε αμυγδαλόψιχα στην κορυφή του μίγματος και πιέζετε ελαφρά για να προσκολληθεί στο μίγμα.
- Ψήνετε για περίπου 30-35 λεπτά μέχρι η πάστα αμυγδάλου να γίνει χρυσαφί (εισάγετε ένα μαχαίρι στη μέση της πάστας και βγάλτε το: αν βγει καθαρό, η πάστα είναι έτοιμη).
- Βγάζετε την πάστα αμυγδάλου από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά στο ταψί.
- Αφαιρέστε την πάστα αμυγδάλου από το ταψί και την μεταφέρετε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.
- Σερβίρετε την πάστα αμυγδάλου ως επιδόρπιο και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.