Κλασικά Αυγά Ποσέ

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Τα αυγά ποσέ είναι ένα εξαιρετικό πιάτο που συνήθως σερβίρεται για πρωινό ή brunch. Είναι πολύ εύκολο να τα φτιάξετε στο σπίτι και μπορείτε να προσθέσετε διάφορα υλικά για να τα φτιάξετε σύμφωνα με τα γούστα σας.

Υλικά:

  • 4 αυγά
  • 2 φέτες ψωμί τοστ
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. ξερό θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Πράσινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Παρμεζάνα, τριμμένη

Εκτέλεση:

  1. Κόψτε τις φέτες ψωμί σε κύβους και ψήστε τα σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε τα από το πυρ και αφήστε τα στην άκρη.
  2. Βάλτε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βράστε τα αυγά σε αυτό για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να γίνουν μαλακά.
  3. Σε ένα μικρό τηγάνι, ζεστάνετε το λευκό κρασί μέχρι να αρχίσει να βράζει. Προσθέστε το θυμάρι και αφήστε το να βράσει για ένα λεπτό.
  4. Αφαιρέστε τα αυγά από το νερό και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο.
  5. Αποθέστε τα κομμάτια ψωμιού στο πιάτο γύρω από τα αυγά.
  6. Ρίξτε το πράσινο κρεμμύδι πάνω στα αυγά και το ψωμί.
  7. Ρίξτε το μίγμα με το κρασί και το θυμάρι στο τηγάνι, μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια και ανακατέψτε το μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα συστατικά.
  8. Χύστε το μίγμα στα αυγά και πασπαλίστε τη παρμεζάνα.
Μοιραστείτε το: