Τα αυγά ποσέ είναι ένα εξαιρετικό πιάτο που συνήθως σερβίρεται για πρωινό ή brunch. Είναι πολύ εύκολο να τα φτιάξετε στο σπίτι και μπορείτε να προσθέσετε διάφορα υλικά για να τα φτιάξετε σύμφωνα με τα γούστα σας.
Υλικά:
- 4 αυγά
- 2 φέτες ψωμί τοστ
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. λευκό κρασί
- 1 κ.γ. ξερό θυμάρι
- Αλάτι και πιπέρι
- Πράσινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Παρμεζάνα, τριμμένη
Εκτέλεση:
- Κόψτε τις φέτες ψωμί σε κύβους και ψήστε τα σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε τα από το πυρ και αφήστε τα στην άκρη.
- Βάλτε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βράστε τα αυγά σε αυτό για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να γίνουν μαλακά.
- Σε ένα μικρό τηγάνι, ζεστάνετε το λευκό κρασί μέχρι να αρχίσει να βράζει. Προσθέστε το θυμάρι και αφήστε το να βράσει για ένα λεπτό.
- Αφαιρέστε τα αυγά από το νερό και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο.
- Αποθέστε τα κομμάτια ψωμιού στο πιάτο γύρω από τα αυγά.
- Ρίξτε το πράσινο κρεμμύδι πάνω στα αυγά και το ψωμί.
- Ρίξτε το μίγμα με το κρασί και το θυμάρι στο τηγάνι, μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια και ανακατέψτε το μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα συστατικά.
- Χύστε το μίγμα στα αυγά και πασπαλίστε τη παρμεζάνα.