Το κινέζικο κοκκινιστό μοσχαρίσιο κρέας είναι μια παραδοσιακή συνταγή που έχει πολλούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.
Συστατικά
- 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 6 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
- καλό κομμάτι σε μέγεθος αντίχειρα φρέσκια ρίζα τζίντζερ, ξεφλουδισμένη και τριμμένη
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
- 1 κόκκινο τσίλι, ξεσποριασμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 ½ κιλό μοσχάρι κοκκινιστό, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια (χρησιμοποιήσαμε μάγουλο βοδιού)
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι απλό, καλά καρυκευμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κινέζικη σκόνη πέντε μπαχαρικών
- 2 αστεροειδή γλυκάνισο (προαιρετικά)
- 2 κουταλιές της σούπας ελαφριά ζάχαρη μοσχοβάδο (ή χρησιμοποιήστε ό,τι έχετε)
- 3 κουταλιές της σούπας κινέζικο κρασί μαγειρικής ή ξηρό σέρι
- 3 κουταλιές της σούπας μαύρη σάλτσα σόγιας, συν περισσότερες για σερβίρισμα
- 500 ml ζωμός βορείου κρέατος (χρησιμοποιήσαμε Knorr Touch of Taste)
- μποκ τσόι στον ατμό και ρύζι μπασμάτι στον ατμό, για το σερβίρισμα