Κινεζικό κοκκινιστό μοσχαρίσιο κρέας

admin
3 Λεπτά
3 Λεπτά
Κινεζικό κοκκινιστό μοσχαρίσιο κρέας

Το κινέζικο κοκκινιστό μοσχαρίσιο κρέας είναι μια παραδοσιακή συνταγή που έχει πολλούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Συστατικά

  • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • καλό κομμάτι σε μέγεθος αντίχειρα φρέσκια ρίζα τζίντζερ, ξεφλουδισμένη και τριμμένη
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
  • κόκκινο τσίλι, ξεσποριασμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 ½ κιλό μοσχάρι κοκκινιστό, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια (χρησιμοποιήσαμε μάγουλο βοδιού)
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι απλό, καλά καρυκευμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κινέζικη σκόνη πέντε μπαχαρικών
  • αστεροειδή γλυκάνισο (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαφριά ζάχαρη μοσχοβάδο (ή χρησιμοποιήστε ό,τι έχετε)
  • 3 κουταλιές της σούπας κινέζικο κρασί μαγειρικής ή ξηρό σέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας μαύρη σάλτσα σόγιας, συν περισσότερες για σερβίρισμα
  • 500 ml ζωμός βορείου κρέατος (χρησιμοποιήσαμε Knorr Touch of Taste)
  • μποκ τσόι στον ατμό και ρύζι μπασμάτι στον ατμό, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μια μεγάλη, ρηχή κατσαρόλα. 
  2. Τηγανίζουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, τα κρεμμύδια και το τσίλι για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να μυρίσουν. 
  3. Συμβουλή σε ένα πιάτο. Ρίξτε το βόειο κρέας στο αλεύρι, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας περισσότερο λάδι στο τηγάνι, στη συνέχεια ροδίστε το κρέας σε παρτίδες, προσθέτοντας την τελευταία κουταλιά της σούπας λάδι εάν χρειάζεται.
  4. Θα χρειαστούν περίπου 5 λεπτά για να ροδίσουν σωστά κάθε παρτίδα.
  5. Προσθέστε τα πέντε μπαχαρικά και τον αστεροειδή γλυκάνισο (αν χρησιμοποιείτε) στο τηγάνι, προσθέστε το μείγμα τζίντζερ και στη συνέχεια τηγανίστε για 1 λεπτό μέχρι να μυρίσουν τα μπαχαρικά.
  6. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και μετά το μοσχάρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  7. Διατηρήστε τη φωτιά ψηλά και, στη συνέχεια, ρίξτε το κρασί ή το σέρι, τρίβοντας τυχόν κομμάτια κρέατος.
  8. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150C/ανεμιστήρα 130C/γκάζι 2.
  9. Ρίχνουμε μέσα τη σόγια και το ζωμό (δεν θα σκεπάσει εντελώς το κρέας), αφήνουμε να σιγοβράσει, στη συνέχεια σκεπάζουμε σφιχτά, μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 1½-2 ώρες, ανακατεύοντας το κρέας μέχρι τη μέση. Το κρέας πρέπει να είναι πολύ μαλακό και τυχόν κομματάκια να έχουν λιώσει.
  10. Καρυκεύστε με περισσότερη σόγια. Αυτό μπορεί τώρα να παγώσει και να καταψυχθεί για έως και 1 μήνα.
  11. Τοποθετήστε το μαγειρεμένο bok choi στο τηγάνι, μετά φέρτε το στο τραπέζι με το ρύζι μπασμάτι αμέσως και βάλτε το μέσα.

Μοιραστείτε το: