Τα κεφτεδάκια αρνίσια είναι μια εκπληκτική συνταγή που συνδυάζει το αρωματικό αρνίσιο κρέας με τις πλούσιες γεύσεις των μπαχαρικών και των βοτάνων
Υλικά:
- 500γρ αρνίσιο κιμά
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 1 κ.σ. ξερό άνηθο
- 1 κ.σ. ξερό δυόσμο
- 1 αυγό
- 1/2 κ.μ. κύμινο
- Σπιτική σάλτσα τζατζίκι για σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, το άνηθο, το δυόσμο, το αυγό και το κύμινο.
- Ανακατεύετε καλά τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη μάζα.
- Πλάθετε τη μάζα σε μικρά κεφτεδάκια και τοποθετήστε τα σε μια μη κολλώδη λαδόκολλα.
- Ψήστε τα κεφτεδάκια για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να χρυσοκαφτερώσουν και να ψηθούν πλήρως.
- Σερβίρετε τα κεφτεδάκια ζεστά, με σπιτική σάλτσα τζατζίκι για dipping και μαραθόψωμο στο πλάι, αν θέλετε.