Κεφτεδάκια Αρνίσια

admin
1 Λεπτά
1 Λεπτά

Τα κεφτεδάκια αρνίσια είναι μια εκπληκτική συνταγή που συνδυάζει το αρωματικό αρνίσιο κρέας με τις πλούσιες γεύσεις των μπαχαρικών και των βοτάνων

Υλικά:

  • 500γρ αρνίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.σ. ξερό άνηθο
  • 1 κ.σ. ξερό δυόσμο
  • 1 αυγό
  • 1/2 κ.μ. κύμινο
  • Σπιτική σάλτσα τζατζίκι για σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, το άνηθο, το δυόσμο, το αυγό και το κύμινο.
  3. Ανακατεύετε καλά τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη μάζα.
  4. Πλάθετε τη μάζα σε μικρά κεφτεδάκια και τοποθετήστε τα σε μια μη κολλώδη λαδόκολλα.
  5. Ψήστε τα κεφτεδάκια για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να χρυσοκαφτερώσουν και να ψηθούν πλήρως.
  6. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια ζεστά, με σπιτική σάλτσα τζατζίκι για dipping και μαραθόψωμο στο πλάι, αν θέλετε.
Μοιραστείτε το: