Κεμπάπ κοτόπουλου

admin
3 Λεπτά
3 Λεπτά
κεμπάπ κοτόπουλο

Το κεμπάπ κοτόπουλου είναι ένα δημοφιλές είδος φαγητού που προέρχεται από την τουρκική κουζίνα και έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές σε όλο τον κόσμο. Το κεμπάπ κοτόπουλου αποτελείται από κομμένα κομμάτια κοτόπουλου που έχουν ψηθεί σε σούβλα ή σχάρα, συνήθως σε σπεσιαλιτέ μείγματα μπαχαρικών, και σερβίρονται μέσα σε ψωμάκι πίτας με λαχανικά και σάλτσα.

Συστατικά

  • 12 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα

Για τη μαρινάδα

  • σκελίδες σκόρδο , λιωμένες
  • ξύσμα και χυμό 1 λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μπαχάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξερή ρίγανη (άγρια ​​αν είναι δυνατόν)
  • 2 κουταλιές της σούπας πάπρικα
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • μικρό ματσάκι μαϊντανός , ψιλοκομμένος

Για το κυρίως  

  • ψωμί πίτα
  • σάλτσα γιαουρτιού άνηθου , βλέπε άκρη, κάτω αριστερά
  • σαλάτα ντομάτα, κόκκινο κρεμμύδι & αγγούρι , βλέπε άκρη, κάτω αριστερά
  • φύλλα μαρουλιού καρδιάς ρομά, ψιλοκομμένα ή άλλο τραγανό μαρούλι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα, μαζί με μερικές πρέζες αλάτι και λίγο πιπέρι. 
  2. Προσθέτουμε τα μπούτια κοτόπουλου και ανακατεύουμε όλα μαζί. 
  3. Καλύψτε και αφήστε το να κρυώσει όλη τη νύχτα.
  4. Ανάψτε ένα μπάρμπεκιου με καπάκι και μετά αφήστε τις φλόγες να σβήσουν.
  5. Μόλις τα κάρβουνα γίνουν στάχτη, τυλίξτε τα στη μία πλευρά. Περάστε τους μηρούς κοτόπουλου σε 2 μεταλλικά σουβλάκια – έτσι ώστε και τα δύο σουβλάκια να περάσουν από κάθε κομμάτι κρέας – μαζεύοντας τους μηρούς προς τα κάτω ώστε να είναι πραγματικά συμπαγείς.
  6.  Τοποθετήστε το κεμπάπ κοτόπουλου στο πλάι χωρίς κάρβουνα από κάτω.
  7. Κατεβάστε το καπάκι και μαγειρέψτε για 45-55 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά ή μέχρι να ψηθούν – χωρίστε τα κομμάτια κοτόπουλου στο κέντρο για να το ελέγξετε.
  8. Καλύψτε το κοτόπουλο με αλουμινόχαρτο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 20 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες.
  9. Εάν μαγειρεύετε στο φούρνο, θερμαίνετε στους 200 C/180 C ανεμιστήρα/γκάζι .
  10. Ακουμπήστε μια σχάρα πάνω από μια φόρμα ψησίματος και τοποθετήστε το κοτόπουλο από πάνω.
  11. Μαγειρέψτε για 45-55 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί.
  12. Κόβουμε λωρίδες κοτόπουλου από το κεμπάπ και τις ρίχνουμε σε πίττες, που έχουν ζεσταθεί στο μπάρμπεκιου.
  13. Σερβίρουμε με σάλτσα γιαουρτιού άνηθο, ντομάτα, κόκκινο κρεμμύδι & σαλάτα αγγουριού και τραγανό μαρούλι.

Μοιραστείτε το: