Συστατικά
- ¼ κουταλάκι του γλυκού σπόρος κύμινου
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
- 200 γρ μπλοκ τυρί φέτα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαφρύ αν προτιμάτε), μισό
- λίγο ελαιόλαδο
- 2 χούφτες ανάμεικτα φύλλα σαλάτας
- μικρή χούφτα πλατύφυλλο μαϊντανό , χοντροκομμένο
- 2 κλωναράκια μέντας, φύλλα μαζεμένα
- 2 μεγάλα ψωμιά πίττα , κομμένα στα τέσσερα
Για τη σάλσα
- Συσκευασία 175 γρ. κομμάτια καρπούζι, ή ισοδύναμο ολόκληρο κομμάτι), κομμένο σε μικρά κομμάτια
- χυμός 2 λάιμ
- 1 κόκκινο τσίλι , ψιλοκομμένο
- ½ κόκκινο κρεμμύδι , ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Χρησιμοποιώντας γουδοχέρι και γουδί, θρυμματίστε τους σπόρους κύμινου και κόλιανδρου με χοντρό τρίψιμο πιπεριού.
- Βάλτε τη φέτα σε ένα πιάτο, πασπαλίστε με το μείγμα μπαχαρικών – γυρίζοντας τη φέτα ώστε να καλυφθούν όλες οι πλευρές – και τελειώστε με λίγο ελαιόλαδο.
- Αφήνω στην άκρη.
- Ανακατεύουμε τα υλικά της σάλσας και αλατοπιπερώνουμε.
- Ανακατεύουμε μαζί τα φύλλα σαλάτας, τον μαϊντανό και τη μένει.
- Αλείψτε τις πίττες με λίγο ακόμα λάδι και τις βάζετε κάτω από μια σχάρα να ζεσταθούν.
- Βάζουμε από ένα μπλοκ φέτα το καθένα σε 2 πιάτα, και σερβίρουμε με μια κουταλιά σάλτσα, σαλάτα και πίτα.