Καρυκευμένη φέτα με σάλτσα καρπούζι

admin
1 Λεπτά
1 Λεπτά
σάλτσα σπέσιαλ

Συστατικά

  • ¼ κουταλάκι του γλυκού σπόρος κύμινου
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
  • 200 γρ μπλοκ τυρί φέτα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαφρύ αν προτιμάτε), μισό
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 2 χούφτες ανάμεικτα φύλλα σαλάτας
  • μικρή χούφτα πλατύφυλλο μαϊντανό , χοντροκομμένο
  • 2 κλωναράκια μέντας, φύλλα μαζεμένα
  • μεγάλα ψωμιά πίττα , κομμένα στα τέσσερα

Για τη σάλσα

  • Συσκευασία 175 γρ. κομμάτια καρπούζι, ή ισοδύναμο ολόκληρο κομμάτι), κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • χυμός 2 λάιμ
  • 1 κόκκινο τσίλι , ψιλοκομμένο
  • ½ κόκκινο κρεμμύδι , ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Χρησιμοποιώντας γουδοχέρι και γουδί, θρυμματίστε τους σπόρους κύμινου και κόλιανδρου με χοντρό τρίψιμο πιπεριού.
  2.  Βάλτε τη φέτα σε ένα πιάτο, πασπαλίστε με το μείγμα μπαχαρικών – γυρίζοντας τη φέτα ώστε να καλυφθούν όλες οι πλευρές – και τελειώστε με λίγο ελαιόλαδο.
  3. Αφήνω στην άκρη.
  4. Ανακατεύουμε τα υλικά της σάλσας και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Ανακατεύουμε μαζί τα φύλλα σαλάτας, τον μαϊντανό και τη μένει.
  6. Αλείψτε τις πίττες με λίγο ακόμα λάδι και τις βάζετε κάτω από μια σχάρα να ζεσταθούν.
  7.  Βάζουμε από ένα μπλοκ φέτα το καθένα σε 2 πιάτα, και σερβίρουμε με μια κουταλιά σάλτσα, σαλάτα και πίτα.

Μοιραστείτε το: