Καρυδόπιτα

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Η καρυδόπιτα είναι μια νόστιμη και αρωματική πίτα με γεύση καρύδας. Είναι μια παραδοσιακή συνταγή που μπορεί να φτιαχτεί εύκολα στο σπίτι με απλά υλικά.

Υλικά:

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. κρασί
  • 1 κ.σ. μαύρh καρυδόψιχα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 200 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. μέλι
  • Ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με την καρυδόψιχα, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
  2. Σε ένα διαφορετικό μπολ χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο.
  3. Προσθέστε στο μπολ με το βούτυρο το αυγό, το κρασί, το κονιάκ και το μέλι και ανακατέψτε καλά.
  4. Προσθέστε το μείγμα του αλευριού στο μπολ με τα υγρά και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές ζυμάρι.
  5. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και ετοιμάστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  6. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα καρύδια στο ζυμάρι και ανακατέψτε καλά.
  7. Λαδώστε ένα ταψί και απλώστε το μείγμα της καρυδόπιτας σε αυτό.
  8. Ψήστε την καρυδόπιτα στο προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να πάρει μια ωραία χρυσαφί απόχρωση στην επιφάνεια.
  9. Αφήστε την καρυδόπιτα να κρυώσει για λίγο πριν την κόψετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Μοιραστείτε το: