Καπνιστός Σολομός

admin
1 Λεπτά
1 Λεπτά

Ο καπνιστός σολομός είναι ιδανικός σαν ορεκτικό ή σαν κυρίως πιάτο. Μπορείτε να σερβίρετε τον καπνιστό σολομό με λεμόνι, με μαύρο πιπέρι ή με μια δροσερή σως αβοκάντο.

Υλικά:

  • 1 κιλό σολομός φιλέτο
  • 1/2 φλιτζάνι αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού κόλιανδρο
  • 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
  • Κάρβουνα για το κάπνισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλάτι, τη ζάχαρη, το κόλιανδρο, το θυμάρι και το πιπέρι.
  2. Πατήστε τον σολομό στο μείγμα αλατιού και αφήστε τον να ξεκουραστεί για 1 ώρα στο ψυγείο.
  3. Πλύνετε καλά τον σολομό και απαλά σκουπίστε τον με χαρτί κουζίνας.
  4. Στήστε μια φωτιά στο κάπνιστρο και αφήστε τη φωτιά να ζεσταθεί.
  5. Τοποθετήστε τον σολομό στο κάπνιστρο και αφήστε τον για περίπου 2-3 ώρες, ανάλογα με το πάχος του.
  6. Αφαιρέστε τον σολομό από το κάπνιστρο και αφήστε τον να κρυώσει για λίγο.
  7. Όταν ο σολομός είναι έτοιμος, κόψτε τον σε φέτες και σερβίρετε τον στο πιάτο σας.
Μοιραστείτε το: