Ο καπνιστός σολομός είναι ιδανικός σαν ορεκτικό ή σαν κυρίως πιάτο. Μπορείτε να σερβίρετε τον καπνιστό σολομό με λεμόνι, με μαύρο πιπέρι ή με μια δροσερή σως αβοκάντο.
Υλικά:
- 1 κιλό σολομός φιλέτο
- 1/2 φλιτζάνι αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κουταλιά του γλυκού κόλιανδρο
- 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
- 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
- Κάρβουνα για το κάπνισμα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλάτι, τη ζάχαρη, το κόλιανδρο, το θυμάρι και το πιπέρι.
- Πατήστε τον σολομό στο μείγμα αλατιού και αφήστε τον να ξεκουραστεί για 1 ώρα στο ψυγείο.
- Πλύνετε καλά τον σολομό και απαλά σκουπίστε τον με χαρτί κουζίνας.
- Στήστε μια φωτιά στο κάπνιστρο και αφήστε τη φωτιά να ζεσταθεί.
- Τοποθετήστε τον σολομό στο κάπνιστρο και αφήστε τον για περίπου 2-3 ώρες, ανάλογα με το πάχος του.
- Αφαιρέστε τον σολομό από το κάπνιστρο και αφήστε τον να κρυώσει για λίγο.
- Όταν ο σολομός είναι έτοιμος, κόψτε τον σε φέτες και σερβίρετε τον στο πιάτο σας.