Αυτή η συνταγή για καπνιστή χοιρινή μπριζόλα είναι ιδανική για όσους αγαπούν την ελαφριά καπνιστή γεύση στο κρέας τους. Μπορείτε να σερβίρετε τις μπριζόλες με συνοδευτικά φαγητά όπως καρότα, μανιτάρια ή πατάτες
Υλικά:
- 4 χοιρινές μπριζόλες, πάχους περίπου 2,5 εκατοστών
- 2 κουταλιές της σούπας κόκκινο πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
- 1 κουταλιά της σούπας καρυκεύματα bbq
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1/4 κούπας μελάσα
- Αλάτι και πιπέρι
- Κάρβουνα για το κάπνισμα
Εκτέλεση:
- Πατήστε το κόκκινο πιπέρι, το θυμάρι και τα καρυκεύματα bbq στις μπριζόλες. Αφήστε τις να ξεκουραστούν για 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Ανάμειξτε τη ζάχαρη και τη μελάσα για να φτιάξετε ένα αρωματικό μείγμα.
- Φτιάξτε μια φωτιά στη σχάρα ή στο κάπνιστρο και αφήστε τη φωτιά να ζεσταθεί.
- Απλώστε το μείγμα με τη ζάχαρη και τη μελάσα στις μπριζόλες και προσθέστε αλάτι και πιπέρι στο κρέας.
- Βάλτε τις μπριζόλες στο κάπνιστρο και αφήστε τις για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν πλήρως και να αποκτήσουν μια χρυσαφί και καπνιστή κρούστα. Στη μέση του ψησίματος, μπορείτε να γυρίσετε τις μπριζόλες για να ψηθούν ομοιόμορφα από κάθε πλευρά.
- Όταν οι μπριζόλες είναι έτοιμες, αφαιρέστε τις από τη σχάρα και αφήστε τις να ξεκουραστούν για λίγο πριν τις κόψετε και τις σερβίρετε.