Κανταίφι

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Το κανταΐφι είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό με λεπτό φύλλο κρούστας και γέμιση από αποξηραμένα φυστίκια και σιρόπι.

Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι (περίπου 450 γραμμάρια)
  • 300 γραμμάρια αποξηραμένα φυστίκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 1 κ.σ. ροδόσταγμα
  • Παραδοσιακός σιρόπι ή βανίλια ή κανέλα για το σιρόπι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αποξηραμένα φυστίκια, τη ζάχαρη και την κανέλα μαζί. Αφήστε τα στην άκρη.
  2. Λιώστε το βούτυρο και αφήστε το να κρυώσει για λίγο. Προσθέστε το μέλι και το ροδόσταγμα στο βούτυρο και ανακατέψτε καλά.
  3. Βάλτε το φύλλο κανταΐφι σε ένα μπολ και καταχωρίστε το για 30 λεπτά περίπου.
  4. Βάλτε λίγο από το μείγμα των φυστικιών στο κάτω μέρος του φύλλου κανταΐφι και διπλώστε το φύλλο πάνω από το μείγμα, σφίγγοντας το ελαφρά.
  5. Συνεχίστε να διπλώνετε το φύλλο κανταΐφι με το μείγμα των φυστικιών μέχρι να τελειώσετε όλο το μείγμα.
  6. Βάλτε το κανταΐφι σε μια λαδόκολλα και ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να γίνει χρυσαφί και τραγανό.
  7. Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράστε το σιρόπι μέχρι να πυκνώσει λίγο, περίπου 5 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει λίγο.
  8. Βγάλτε το κανταΐφι από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει λίγο. Απλώστε το σιρόπι πάνω στο κανταΐφι.
  9. Αφήστε το κανταΐφι να κρυώσει εντελώς και σερβίρετε.
Μοιραστείτε το: