Καλαμαράκια Τηγανητά

admin
1 Λεπτά
1 Λεπτά

Τα καλαμαράκια τηγανητά είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα στην Ελλάδα και συνήθως σερβίρονται ως μεζές.

Υλικά:

  • 1/2 κιλό καλαμαράκια, καθαρισμένα και χωρίς τα κεφαλάκια
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • φρέσκοι λεμονοστιφτημένοι για ναρίσματα

Εκτέλεση:

  1. Ξεπλύνετε καλά τα καλαμαράκια και αφαιρέστε τα κεφαλάκια. Κόψτε τα καλαμαράκια σε κομμάτια μεγέθους δύο δαχτύλων.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
  3. Προσθέστε τα κομμάτια καλαμαριού στο μείγμα αλεύρι-πάπρικα και ανακατέψτε καλά, ώστε τα καλαμαράκια να καλυφθούν με το μείγμα.
  4. Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το ελαιόλαδο και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά.
  5. Όταν το ελαιόλαδο είναι ζεστό, προσθέστε τα κομμάτια καλαμαριού στην κατσαρόλα και ψήστε τα για περίπου 2-3 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι να γίνουν χρυσόκαφτα και τραγανά. Μην υπερψήσετε τα καλαμαράκια, καθώς θα γίνουν ξηρά και θα χάσουν τη ζουμερότητά τους.
  6. Αφαιρέστε τα καλαμαράκια από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και αφήστε τα να στραγγίσουν σε μια χαρτοπετσέτα.
  7. Σερβίρετε τα τηγανητά καλαμαράκια σε ένα πιάτο και πασπαλίστε με λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι. Συνοδεύστε τα με φρέσκο λεμόνι.
Μοιραστείτε το: