Αυτή η συνταγή παράγει έναν υπέροχο σοκολατένιο κέικ με μια πλούσια και κρεμώδη υφή και ένα υπέροχο άρωμα από το φυστικοβούτυρο. Είναι ιδανικό για να το απολαύσετε με ένα κομμάτι φρέσκο καφέ ή τσάι.
Υλικά:
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κούπα κακάο
- 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1 κούπα γάλα
- 2 αυγά
- 1/2 κούπα λάδι
- 1/2 κούπα φυστικοβούτυρο
- 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κούπα σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και λαδώνετε ένα κέικ μούχλα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μαζί.
- Στη συνέχεια, προσθέστε το γάλα, τα αυγά, το λάδι, το φυστικοβούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας στο μπολ και ανακατεύετε καλά.
- Προσθέστε τη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια στο μείγμα και ανακατεύετε ξανά.
- Χύστε το μείγμα στο κέικ μούχλα και ψήστε για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να δοκιμάσετε με ένα ξυράφι ή ένα κλαδί αν το κέικ είναι έτοιμο. Αν βγαίνει καθαρό, τότε το κέικ είναι έτοιμο.
- Βγάλτε το κέικ από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για λίγο πριν το κόψετε σε κομμάτια.
- Σερβίρετε το σοκολατένιο κέικ με φυστικοβούτυρο με μια πλούσια στρώση από αυτό στην κορυφή ή δίπλα του. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και λίγα κομμάτια φυστικοβούτυρου στην κορυφή του κέικ για περισσότερη γεύση.