Το κέικ με καρότο και καρύδια είναι ένα κλασικό αλλά αγαπημένο επιδόρπιο που συνήθως σερβίρεται σε διάφορες περιστάσεις, όπως γενέθλια, εορταστικά τραπέζια ή ακόμα και σαν ένα ελαφρύ σνακ για το απόγευμα.
Υλικά:
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 3 αυγά
- 3/4 κούπας λάδι
- 2 κούπες καρότα τριμμένα
- 1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και ετοιμάστε μια φόρμα κέικ με χαρτί ψησίματος.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι μαζί.
- Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε την ζάχαρη και το λάδι. Ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε την ανάμειξη των αυγών στο μπολ με τα αλεύρια και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Προσθέστε τα καρότα και τα καρύδια στο μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα κέικ και ισιώστε την επιφάνεια με ένα κουτάλι ή με τα δάχτυλά σας.
- Βάλτε τη φόρμα στο προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 45-50 λεπτά, ή μέχρι να βγει ένα καλά ψημένο κέικ από το φούρνο.
- Αφήστε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για περίπου 10 λεπτά, πριν το βγάλετε και το αφήσετε να κρυώσει εντελώς σε ένα ράφι.
- Αφού κρυώσει, απομακρύνετε το χαρτί ψησίματος και κόψτε το κέικ σε φέτες.
- Σερβίρετε το κέικ με καρότο και καρύδια ως επιδόρπιο ή σνακ. Μπορείτε να το στολίσετε με κρέμα τυριού, πάνω από το κέικ, αν το επιθυμείτε.