Κέικ με Καρότο και Καρύδια

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Το κέικ με καρότο και καρύδια είναι ένα κλασικό αλλά αγαπημένο επιδόρπιο που συνήθως σερβίρεται σε διάφορες περιστάσεις, όπως γενέθλια, εορταστικά τραπέζια ή ακόμα και σαν ένα ελαφρύ σνακ για το απόγευμα.

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 3/4 κούπας λάδι
  • 2 κούπες καρότα τριμμένα
  • 1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και ετοιμάστε μια φόρμα κέικ με χαρτί ψησίματος.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι μαζί.
  3. Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε την ζάχαρη και το λάδι. Ανακατέψτε καλά.
  4. Προσθέστε την ανάμειξη των αυγών στο μπολ με τα αλεύρια και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  5. Προσθέστε τα καρότα και τα καρύδια στο μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα κέικ και ισιώστε την επιφάνεια με ένα κουτάλι ή με τα δάχτυλά σας.
  7. Βάλτε τη φόρμα στο προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 45-50 λεπτά, ή μέχρι να βγει ένα καλά ψημένο κέικ από το φούρνο.
  8. Αφήστε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για περίπου 10 λεπτά, πριν το βγάλετε και το αφήσετε να κρυώσει εντελώς σε ένα ράφι.
  9. Αφού κρυώσει, απομακρύνετε το χαρτί ψησίματος και κόψτε το κέικ σε φέτες.
  10. Σερβίρετε το κέικ με καρότο και καρύδια ως επιδόρπιο ή σνακ. Μπορείτε να το στολίσετε με κρέμα τυριού, πάνω από το κέικ, αν το επιθυμείτε.
Μοιραστείτε το: