Τα fajitas είναι ένα δημοφιλές μεξικάνικο φαγητό που συνήθως περιλαμβάνει τραγανά τορτίγια, κομμένα φρέσκα λαχανικά και καυτερή κρέας ή κοτόπουλο. Ωστόσο, μια παραλλαγή των fajitas μπορεί να περιλαμβάνει επίσης ζυμαρικά, προσφέροντας μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση στο πιάτο.
Η συνταγή με ζυμαρικά fajita είναι εύκολη και γρήγορη στην προετοιμασία και μπορεί να προσαρμοστεί σε διάφορες γεύσεις και προτιμήσεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος ζυμαρικών που σας αρέσει και να προσθέσετε διάφορα λαχανικά και μπαχαρικά για να προσαρμόσετε τη γεύση στα δικά σας γούστα.
Ακολουθεί μια νόστιμη και εύκολη συνταγή με ζυμαρικά fajita που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει και θα σας κερδίσει με την απλότητα και τη γευστική της αξία.
Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, κομμένα σε λωρίδες
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και κομμένη σε φέτες
- 1 κίτρινη πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1⁄4 κουταλάκι τσίλι σε σκόνη
- 1 γεμάτη κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1⁄2 κουταλάκι ρίγανη ξερή
- 1 κουτ του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
- 1⁄2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
- 3 κ.σ πελτέ ντομάτας
- 80ml διπλή κρέμα
- 350 γρ πένες ή ριγκατόνι
- 1⁄2 μικρό ματσάκι μαϊντανός πλατύφυλλος, ψιλοκομμένος
- τριμμένη παρμεζάνα ή τσένταρ, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη ρηχή κατσαρόλα ή τηγάνι.
- Προσθέστε το κοτόπουλο και τηγανίστε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει παντού.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο.
- Βάζουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές στο ίδιο τηγάνι και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά.
- Προσθέστε το σκόρδο, τα αποξηραμένα μυρωδικά και τα μπαχαρικά και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.
- Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρέψτε για 2 λεπτά.
- Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και ρίξτε την κρέμα, ανακατεύοντας να ενωθεί.
- Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
- Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, στη συνέχεια στραγγίστε και κρατήστε 150 ml από το νερό μαγειρέματος.
- Προσθέστε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με 50 ml από το νερό και ανακατέψτε όλα μαζί στη φωτιά.
- Προσθέστε λίγο ακόμα νερό για να χαλαρώσει αν χρειάζεται.
- Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ανακατεύουμε με τον μαϊντανό.
- Μοιράζετε σε έξι μπολ και προσθέτετε λίγο τυρί και επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αν θέλετε.
- Αυτό μπορεί να συσκευαστεί σε ένα κουτί μεσημεριανού γεύματος και να καταναλωθεί και κρύο.