Συστατικά
- 175 γρ αλεύρι απλό
- 3 μεγάλα αυγά
- 450 ml γάλα
- ηλιέλαιο, για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Ζυγίζουμε το αλεύρι σε μια μεγάλη κανάτα ή μπολ. Σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το μισό γάλα και μια πρέζα αλάτι. Χτυπάμε σε ένα λείο, παχύρρευστο κουρκούτι. Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα και χτυπήστε ξανά.
- Αφήστε στην άκρη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι κρεπ ή τηγάνι.
- Προσθέστε λίγο λάδι και μετά σκουπίστε την περίσσεια με χαρτί κουζίνας. Όταν το τηγάνι είναι ζεστό, προσθέστε αρκετή ζύμη για να καλύψει μόνο την επιφάνεια, στροβιλίζοντάς την και ρίχνοντας την περίσσεια στο μπολ. Η τηγανίτα πρέπει να είναι όσο πιο λεπτή γίνεται.
- Όταν οι άκρες ξεκολλήσουν από τα πλαϊνά του τηγανιού, ανακινήστε το για να δείτε αν η τηγανίτα απελευθερώνεται εύκολα και ροδίζει από την κάτω πλευρά. Αν όχι, μαγειρέψτε λίγο ακόμα. Γυρίστε και μαγειρέψτε την άλλη πλευρά για ένα ή δύο λεπτά.
- To σερβίρουμε ή το διατηρούμε ζεστό σε χαμηλό φούρνο.