Η Ελληνική σαλάτα ζυμαρικών είναι μια δροσερή και ελαφριά σαλάτα, ιδανική για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες. Αποτελείται από βρασμένα ζυμαρικά (όπως πέννες, σπαγγέτι ή φουσκάλες), ντομάτες, αγγούρια, κρεμμύδι, πιπεριές και ελιές. Η σαλάτα συνήθως σερβίρεται με απλό αλλά νόστιμο αντικαταθλιπτικό, όπως ελαιόλαδο και λεμόνι, και αποτελεί μια υγιεινή και γευστική επιλογή για το καλοκαίρι. Μπορεί να συνοδευθεί με κρουτόν ή φέτα για περισσότερη γεύση και πλούσιο άρωμα. Ακόμα, η Ελληνική σαλάτα ζυμαρικών μπορεί να είναι μια υπέροχη πρώτη επιλογή για μια καλοκαιρινή συνάντηση με φίλους και οικογένεια.
Συστατικά
- 300 γραμμάρια σπείρες ζυμαρικών fusilli – ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε farfalle (πεταλούδες) ή πέννες (σωλήνες πτερυγίων)
- Σακουλάκι 225g παρασκευασμένο φρέσκο baby σπανάκι
- 250 γραμμάρια ντοματίνια , κομμένα στη μέση
- 100γρ μαύρη ελιά
- 200 γρ τυρί φέτα , κομμένη σε χοντρά κομμάτια
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ρίξτε τα φουσίλι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό και βράστε για 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε μέσα το σπανάκι, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι ή σε σουρωτήρι και αφήνουμε να στεγνώσει.
- Ρίξτε τις ντομάτες, τις ελιές και τη φέτα σε ένα μεγάλο μπολ, τρίψτε πολύ μαύρο πιπέρι και στη συνέχεια περιχύστε με το ελαιόλαδο.
- Ρίξτε μέσα τα στραγγισμένα ζυμαρικά και το σπανάκι και αφήστε τον καθένα να βοηθήσει τον εαυτό του.