Ελληνική σαλάτα ζυμαρικών

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά
Ελληνική σαλάτα ζυμαρικών

Η Ελληνική σαλάτα ζυμαρικών είναι μια δροσερή και ελαφριά σαλάτα, ιδανική για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες. Αποτελείται από βρασμένα ζυμαρικά (όπως πέννες, σπαγγέτι ή φουσκάλες), ντομάτες, αγγούρια, κρεμμύδι, πιπεριές και ελιές. Η σαλάτα συνήθως σερβίρεται με απλό αλλά νόστιμο αντικαταθλιπτικό, όπως ελαιόλαδο και λεμόνι, και αποτελεί μια υγιεινή και γευστική επιλογή για το καλοκαίρι. Μπορεί να συνοδευθεί με κρουτόν ή φέτα για περισσότερη γεύση και πλούσιο άρωμα. Ακόμα, η Ελληνική σαλάτα ζυμαρικών μπορεί να είναι μια υπέροχη πρώτη επιλογή για μια καλοκαιρινή συνάντηση με φίλους και οικογένεια.

Συστατικά

  • 300 γραμμάρια σπείρες ζυμαρικών fusilli – ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε farfalle (πεταλούδες) ή πέννες (σωλήνες πτερυγίων)
  • Σακουλάκι 225g παρασκευασμένο φρέσκο ​​baby σπανάκι
  • 250 γραμμάρια ντοματίνια , κομμένα στη μέση
  • 100γρ μαύρη ελιά 
  • 200 γρ τυρί φέτα , κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Ρίξτε τα φουσίλι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό και βράστε για 10 λεπτά. 
  2. Ρίχνουμε μέσα το σπανάκι, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε για άλλα 2 λεπτά. 
  3. Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι ή σε σουρωτήρι και αφήνουμε να στεγνώσει.
  4. Ρίξτε τις ντομάτες, τις ελιές και τη φέτα σε ένα μεγάλο μπολ, τρίψτε πολύ μαύρο πιπέρι και στη συνέχεια περιχύστε με το ελαιόλαδο.
  5. Ρίξτε μέσα τα στραγγισμένα ζυμαρικά και το σπανάκι και αφήστε τον καθένα να βοηθήσει τον εαυτό του.

Μοιραστείτε το: