Συστατικά
- 500 γρ αρνί φιλέτο
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο , λιωμένες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι , ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- μικρό ματσάκι άνηθος , ο περισσότερος ψιλοκομμένος
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
- 500 ml ζωμός κοτόπουλου
- 2 x 400 g κουτάκια γίγαντα ή φασόλια βουτύρου , στραγγισμένα
- 2 κουταλιές της σούπας τυρί φέτα τριμμένη
Εκτέλεση
- Τρίψτε το αρνί με ½ κουταλιά της σούπας λάδι και 1 σκελίδα σκόρδο.
- Αλατοπιπερώνετε καλά και αφήνετε στην άκρη να μαριναριστούν όσο ετοιμάζετε τα φασόλια ή μέχρι και 2 ώρες αν έχετε χρόνο.
- Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και το υπόλοιπο σκόρδο και αλατοπιπερώστε.
- Τηγανίζουμε για 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, τον ψιλοκομμένο άνηθο, το ξύδι, το ζωμό και τα φασόλια, αλατοπιπερώστε και σιγοβράστε για 15 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
- Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι μέχρι να ζεσταθεί.
- Σοτάρουμε το αρνί από όλες τις πλευρές, για περίπου 5 λεπτά συνολικά.
- Ξεκουράστε, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, για 5 λεπτά και μετά κόψτε σε χοντρά κομμάτια.
- Σερβίρουμε το αρνί με τα φασόλια, σκορπισμένα με φέτα και τα υπόλοιπα φύλλα άνηθου.