Ελληνικά φασόλια με αρνί ψημένο

admin
1 Λεπτά
1 Λεπτά

Συστατικά

  • 500 γρ αρνί φιλέτο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο , λιωμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι , ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • μικρό ματσάκι άνηθος , ο περισσότερος ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 500 ml ζωμός κοτόπουλου
  • 2 x 400 g κουτάκια γίγαντα ή φασόλια βουτύρου , στραγγισμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας τυρί φέτα τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Τρίψτε το αρνί με ½ κουταλιά της σούπας λάδι και 1 σκελίδα σκόρδο.
  2. Αλατοπιπερώνετε καλά και αφήνετε στην άκρη να μαριναριστούν όσο ετοιμάζετε τα φασόλια ή μέχρι και 2 ώρες αν έχετε χρόνο.
  3. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι.
  4.  Προσθέστε το κρεμμύδι και το υπόλοιπο σκόρδο και αλατοπιπερώστε.
  5.  Τηγανίζουμε για 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, τον ψιλοκομμένο άνηθο, το ξύδι, το ζωμό και τα φασόλια, αλατοπιπερώστε και σιγοβράστε για 15 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  7. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι μέχρι να ζεσταθεί.
  8. Σοτάρουμε το αρνί από όλες τις πλευρές, για περίπου 5 λεπτά συνολικά.
  9. Ξεκουράστε, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, για 5 λεπτά και μετά κόψτε σε χοντρά κομμάτια.
  10. Σερβίρουμε το αρνί με τα φασόλια, σκορπισμένα με φέτα και τα υπόλοιπα φύλλα άνηθου.

Μοιραστείτε το: