Γλυκό του Κουταλιού Πορτοκάλι

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Το γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι είναι μια υπέροχη επιλογή για ένα γρήγορο και εύκολο επιδόρπιο που μπορεί να ετοιμαστεί σε λίγα λεπτά. Η φρεσκάδα του πορτοκαλιού, συνδυασμένη με την γλυκιά και αρωματική σάλτσα, δίνει έναν εξαιρετικό συνδυασμό γεύσεων που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Υλικά:

  • 3 πορτοκάλια
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Πλύνετε και ξεφλουδίστε τα πορτοκάλια. Κόψτε τη φλούδα σε λεπτές φέτες και βράστε τις σε βραστό νερό για περίπου 10 λεπτά. Στραγγίστε τις και κόψτε τις σε λεπτές λωρίδες.
  2. Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε την κανέλα και ανακατέψτε καλά.
  3. Προσθέστε τις φέτες πορτοκαλιού στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Βράστε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φέτες πορτοκαλιού και η σάλτσα να πυκνώσει.
  4. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 5-7 λεπτά μέχρι η σάλτσα να πυκνώσει.
  5. Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέστε το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθεί το ελαιόλαδο στο γλυκό.
  6. Αφήστε το γλυκό να κρυώσει για λίγο στην κατσαρόλα και σερβίρετε σε μικρά μπολ. Μπορείτε να σερβίρετε το γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι σκέτο ή να το συνοδεύσετε με κρέμα γάλακτος, παγωτό ή κρέμα τυριού.
Μοιραστείτε το: