Το γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι είναι μια υπέροχη επιλογή για ένα γρήγορο και εύκολο επιδόρπιο που μπορεί να ετοιμαστεί σε λίγα λεπτά. Η φρεσκάδα του πορτοκαλιού, συνδυασμένη με την γλυκιά και αρωματική σάλτσα, δίνει έναν εξαιρετικό συνδυασμό γεύσεων που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.
Υλικά:
- 3 πορτοκάλια
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
- 1/2 κουταλάκι κανέλα
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Πλύνετε και ξεφλουδίστε τα πορτοκάλια. Κόψτε τη φλούδα σε λεπτές φέτες και βράστε τις σε βραστό νερό για περίπου 10 λεπτά. Στραγγίστε τις και κόψτε τις σε λεπτές λωρίδες.
- Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε την κανέλα και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε τις φέτες πορτοκαλιού στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Βράστε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φέτες πορτοκαλιού και η σάλτσα να πυκνώσει.
- Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 5-7 λεπτά μέχρι η σάλτσα να πυκνώσει.
- Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέστε το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθεί το ελαιόλαδο στο γλυκό.
- Αφήστε το γλυκό να κρυώσει για λίγο στην κατσαρόλα και σερβίρετε σε μικρά μπολ. Μπορείτε να σερβίρετε το γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι σκέτο ή να το συνοδεύσετε με κρέμα γάλακτος, παγωτό ή κρέμα τυριού.