Γλυκό του Κουταλιού Κεράσι

admin
1 Λεπτά
1 Λεπτά

Το γλυκό του κουταλιού κεράσι είναι ένα ελαφρύ και αρωματικό επιδόρπιο που παρασκευάζεται από φρέσκα ή κατεψυγμένα κεράσια, ζάχαρη, νερό και άλλα συστατικά όπως αλεύρι ή κόκκινο κρασί. Συνήθως σερβίρεται κρύο και συνοδεύεται με σαντιγί ή παγωτό βανίλιας.

Υλικά:

  • 500γρ φρέσκα κεράσια, χωρίς τις κουκούτσες και τα κοτσάνια
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κουταλάκι της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένος
  • 1/2 κουταλάκι της σούπας κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι της σούπας αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Βάλτε τα κεράσια, τη ζάχαρη, το νερό, το μαϊντανό, την κανέλα και το αλάτι σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους.
  2. Βράστε το μείγμα σε μέτρια φωτιά για περίπου 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να πυκνώσει και να γίνει σαν σιρόπι.
  3. Απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
  4. Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα και απολαύστε!
Μοιραστείτε το: