Το γλυκό του κουταλιού κεράσι είναι ένα ελαφρύ και αρωματικό επιδόρπιο που παρασκευάζεται από φρέσκα ή κατεψυγμένα κεράσια, ζάχαρη, νερό και άλλα συστατικά όπως αλεύρι ή κόκκινο κρασί. Συνήθως σερβίρεται κρύο και συνοδεύεται με σαντιγί ή παγωτό βανίλιας.
Υλικά:
- 500γρ φρέσκα κεράσια, χωρίς τις κουκούτσες και τα κοτσάνια
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
- 1 κουταλάκι της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένος
- 1/2 κουταλάκι της σούπας κανέλα
- 1/4 κουταλάκι της σούπας αλάτι
Εκτέλεση:
- Βάλτε τα κεράσια, τη ζάχαρη, το νερό, το μαϊντανό, την κανέλα και το αλάτι σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους.
- Βράστε το μείγμα σε μέτρια φωτιά για περίπου 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να πυκνώσει και να γίνει σαν σιρόπι.
- Απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
- Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα και απολαύστε!