Γλυκό Σύκο

admin
1 Λεπτά
1 Λεπτά

Το γλυκό σύκο είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που φτιάχνεται από φρέσκα σύκα, ζάχαρη και μερικά ακόμη απλά υλικά. Είναι ένα γλυκό το οποίο σερβίρεται στο τέλος ενός γεύματος ή στο κέντρο του τραπεζιού σε ένα γιορτινό γεύμα.

Υλικά:

  • 500 γρ. φρέσκα σύκα, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
  • 1 φλ. νερό
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. βανίλια

Εκτέλεση:

  1. Βάλτε τα σύκα, το νερό, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, την κανέλα και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα.
  2. Βράστε το μίγμα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύτε περιοδικά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Αφήστε το μείγμα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα σύκα και να δημιουργηθεί μια σιροπιαστή κρέμα.
  4. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το γλυκό σύκο να κρυώσει στην κατσαρόλα για 5-10 λεπτά.
  5. Σερβίρετε το γλυκό σύκο σε μια σαβουάρ, πασπαλίζοντας πάνω του λίγη κανέλα και σερβίροντας το με σαντιγί ή παγωτό βανίλια.
Μοιραστείτε το: