Γιουβαρλάκια με Αυγολέμονο

admin
1 Λεπτά
1 Λεπτά

Τα Γιουβαρλάκια με Αυγολέμονο είναι ένα κλασικό ελληνικό πιάτο, που είναι εύκολο να φτιαχτεί και προσφέρει μια φρέσκια και αρωματική επιλογή φαγητού.

Υλικά:

  • 500γρ. Γιουβαρλάκια
  • 3 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 1 λίτρο νερό
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκοι ψιλοκομμένοι άνηθοι για σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Βράστε τα Γιουβαρλάκια σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  2. Στο μεταξύ, σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα αυγά με τον χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το αλεύρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  3. Αφαιρέστε τα Γιουβαρλάκια από το νερό με μια κουτάλα και βάλτε τα στο μπολ με το μείγμα αυγών και λεμονιού.
  4. Ανακατέψτε καλά τα Γιουβαρλάκια μέσα στο μπολ, μέχρι να καλυφθούν πλήρως με το μείγμα αυγών και λεμονιού.
  5. Βάλτε το μίγμα των Γιουβαρλακιών και αυγών σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε το νερό και ανακατέψτε καλά.
  6. Βράστε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να παχύνει η σάλτσα.
  7. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το πιάτο να κρυώσει για λίγο.
  8. Σερβίρετε τα Γιουβαρλάκια ζεστά ή κρύα.
Μοιραστείτε το: