Οι γεμιστές πιπεριές σε μεξικάνικο στυλ είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που διαθέτει πλούσια γεύση και έντονο άρωμα. Η γεμιστή πιπεριά σε συνδυασμό με τη σάλτσα τομάτας, το κρέας και τα μπαχαρικά, δημιουργεί ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Αυτή η συνταγή είναι εύκολη στην παρασκευή και μπορεί να προσαρμοστεί στις ατομικές προτιμήσεις για περισσότερο ή λιγότερο καυτερή γεύση.
Συστατικά
- 3 μεγάλες ανάμεικτες πιπεριές κομμένες στη μέση
- λάδι , για το ψιλόβροχο
- 2 x 250 γρ πουγκιά λάιμ & ρύζι κόλιανδρο , μαγειρεμένα
- 400 γραμμάρια μαύρα φασόλια , στραγγισμένα και ξεπλυμένα
- 6 φέτες τυριού τσίλι σε μεξικάνικο στυλ (χρησιμοποιήστε κανονικό τσένταρ ή τζακ μοντερέι, αν θέλετε)
- 150 g φρέσκο guacamole
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 220C/200C βεντιλατέρ/αέριο
- Αφαιρούμε τους σπόρους και τυχόν άσπρο κουκούτσι από τις πιπεριές και τα τοποθετούμε, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, σε μια φόρμα ψησίματος .
- Περιχύνουμε με λάδι και αλατοπιπερώνουμε και μετά ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Συνδυάστε το ρύζι και τα φασόλια. Βγάζουμε τις πιπεριές από το φούρνο και τις γεμίζουμε με το μείγμα του ρυζιού.
- Περιχύνουμε με μια φέτα τυρί και ψήνουμε για 10-15 λεπτά ακόμα, μέχρι να λιώσει το ρύζι και να ζεσταθεί η γέμιση.
- Από πάνω ρίχνουμε κουταλιές γουακαμόλε.