Γεμιστές πιπεριές σε μεξικάνικο στυλ

admin
1 Λεπτά
1 Λεπτά
μεξικάνικες πιπεριές

Οι γεμιστές πιπεριές σε μεξικάνικο στυλ είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που διαθέτει πλούσια γεύση και έντονο άρωμα. Η γεμιστή πιπεριά σε συνδυασμό με τη σάλτσα τομάτας, το κρέας και τα μπαχαρικά, δημιουργεί ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Αυτή η συνταγή είναι εύκολη στην παρασκευή και μπορεί να προσαρμοστεί στις ατομικές προτιμήσεις για περισσότερο ή λιγότερο καυτερή γεύση.

Συστατικά

  • 3 μεγάλες ανάμεικτες πιπεριές κομμένες στη μέση
  • λάδι , για το ψιλόβροχο
  • 2 x 250 γρ πουγκιά λάιμ & ρύζι κόλιανδρο , μαγειρεμένα
  • 400 γραμμάρια μαύρα φασόλια , στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 6 φέτες τυριού τσίλι σε μεξικάνικο στυλ (χρησιμοποιήστε κανονικό τσένταρ ή τζακ μοντερέι, αν θέλετε)
  • 150 g φρέσκο ​​guacamole

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 220C/200C βεντιλατέρ/αέριο
  2. Αφαιρούμε τους σπόρους και τυχόν άσπρο κουκούτσι από τις πιπεριές και τα τοποθετούμε, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, σε μια φόρμα ψησίματος .
  3.  Περιχύνουμε με λάδι και αλατοπιπερώνουμε και μετά ψήνουμε για 20 λεπτά.
  4. Συνδυάστε το ρύζι και τα φασόλια. Βγάζουμε τις πιπεριές από το φούρνο και τις γεμίζουμε με το μείγμα του ρυζιού.
  5.  Περιχύνουμε με μια φέτα τυρί και ψήνουμε για 10-15 λεπτά ακόμα, μέχρι να λιώσει το ρύζι και να ζεσταθεί η γέμιση.
  6. Από πάνω ρίχνουμε κουταλιές γουακαμόλε.

Μοιραστείτε το: