Γαρίδες Ψητές

admin
1 Λεπτά
1 Λεπτά

Αυτή η συνταγή είναι η ιδανική λύση για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα. Μπορείτε να τις σερβίρετε ως ορεκτικό ή σαν κυρίως πιάτο.

Υλικά:

  • 500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες και ξεβαθυλωμένες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Φρέσκος χυμός από ένα λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε τη σχάρα σας σε μέτρια έως υψηλή φωτιά.
  2. Πλύνετε και στραγγίξτε καλά τις γαρίδες.
  3. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τις γαρίδες με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να είναι καλά καλυμμένες.
  4. Ρίξτε τις γαρίδες στη σχάρα και ψήστε τις για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν ροζ.
  5. Αφαιρέστε τις γαρίδες από τη σχάρα και βάλτε τις σε μια στενή σερβιριστική πιατέλα.
  6. Στο τέλος, πασπαλίστε τις γαρίδες με φρέσκο χυμό λεμονιού και μαϊντανό.
Μοιραστείτε το: