Αυτή η συνταγή είναι η ιδανική λύση για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα. Μπορείτε να τις σερβίρετε ως ορεκτικό ή σαν κυρίως πιάτο.
Υλικά:
- 500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες και ξεβαθυλωμένες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Φρέσκος χυμός από ένα λεμόνι
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε τη σχάρα σας σε μέτρια έως υψηλή φωτιά.
- Πλύνετε και στραγγίξτε καλά τις γαρίδες.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τις γαρίδες με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να είναι καλά καλυμμένες.
- Ρίξτε τις γαρίδες στη σχάρα και ψήστε τις για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν ροζ.
- Αφαιρέστε τις γαρίδες από τη σχάρα και βάλτε τις σε μια στενή σερβιριστική πιατέλα.
- Στο τέλος, πασπαλίστε τις γαρίδες με φρέσκο χυμό λεμονιού και μαϊντανό.