Γαρίδα στιφάδο Μοκέκα τύπου Bahia

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά
γαρίδα στιφάδο

Το γαρίδα στιφάδο Μοκέκα τύπου Bahia είναι μια εξωτική συνταγή από τη Βραζιλία, η οποία συνδυάζει τη φρεσκάδα της θάλασσας με το έντονο άρωμα και γεύση του καρυκευμένου κρέατος. Σε αυτή τη συνταγή, η γαρίδα μαγειρεύεται στην κατσαρόλα μαζί με λαχανικά και μπαχαρικά, δίνοντας ως αποτέλεσμα ένα πλούσιο και εκλεπτυσμένο πιάτο.

Συστατικά

  • 450 γραμμάρια μεγάλη, ωμή, αποφλοιωμένη γαρίδα
  • 75 ml χυμό λάιμ
  • σκελίδες σκόρδο , ψιλοκομμένες
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
  • φρέσκα κρεμμυδάκια , ψιλοκομμένα
  • κρεμμύδι , κομμένο σε μισά φεγγάρια
  • κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
  • 2 κουταλιές της σούπας πάπρικα
  • ντοματίνια , ξεσποριασμένα και ψιλοκομμένα
  • 400 ml γάλα καρύδας
  • 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • ρύζι στον ατμό , για το σερβίρισμα

Εκτέλεση 

  1. Τοποθετήστε τις γαρίδες σε ένα μπολ με 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ, 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο.
  2. Ψύξτε για 1 ώρα.Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  3. Προσθέστε το φρέσκο ​​κρεμμυδάκι και το κρεμμύδι και τσιγαρίστε για 5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε την κόκκινη πιπεριά, τις νιφάδες τσίλι, την πάπρικα και το υπόλοιπο σκόρδο.Ρίχνουμε τις ντομάτες, το γάλα καρύδας και λίγο αλάτι. Αφήνουμε να σιγοβράσει και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
  4. Προσθέστε τις γαρίδες, όλη τη μαρινάδα και τον υπόλοιπο χυμό λάιμ.
  5. Σιγοβράζουμε μέχρι να ασπρίσουν οι γαρίδες, περίπου 3 λεπτά.
  6.  Σερβίρουμε με φρέσκο ​​κόλιανδρο και ρύζι.

 

Μοιραστείτε το: