Ένα εύκολο και εντυπωσιακό πρωινό ή brunch, αυτή η συνταγή είναι η τέλεια επιλογή για ειδικές περιστάσεις ή διακοπές. Σερβίρετε ζεστό με τα αγαπημένα σας toppings. Μερικές προτάσεις είναι η ζάχαρη άχνη, οι ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί, η κανέλα ζάχαρη, τα μούρα, το σιρόπι σφενδάμου, το σιρόπι βατόμουρου ή φράουλας και η σαντιγί.
Υλικά:
- 4 μεγάλα κρουασάν, κομμένα στη μέση οριζόντια, που έχουν μείνει έξω όλη τη νύχτα
- 3 μεγάλα αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας λευκή ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 πρέζα αλεσμένο μοσχοκάρυδο
- 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
Εκτέλεση:
-
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Φ (95 βαθμοί C).
-
Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια, την κανέλα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο μαζί σε ένα ρηχό μπολ. Βουτήξτε κάθε μισό κρουασάν στο μείγμα των αυγών, ένα κάθε φορά, αναποδογυρίζοντας το και πιέζοντάς το ελαφρά προς τα κάτω, μέχρι να καλυφθεί καλά.
-
Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. προσθέστε τέσσερα μισά κρουασάν, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, γυρίζοντας μία φορά, 2 με 3 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε στο φούρνο για να διατηρηθεί ζεστό όσο μαγειρεύετε τα υπόλοιπα κρουασάν.
-
Σερβίρετε ζεστό με τα αγαπημένα σας toppings.