Μπακαλιάρος με βότανα και κινέζικο ρύζι

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά
κινέζικο ψάρι

Το παραδοσιακό κινέζικο φαγητό είναι γνωστό για τη χρήση αρωματικών βοτάνων και τη συνδυαστική της κουζίνας. Η σημασία των φρέσκοκομμένων βοτάνων είναι σημαντική για το αποτέλεσμα του πιάτου και αυτό ισχύει και για αυτήν την κινέζικη συνταγή με ψάρια και ρύζι. Τα ψάρια είναι ελαφριά και αρωματικά, ενώ το ρύζι είναι παντρεμένο με κρεμμύδια, σκόρδο και άλλα αρωματικά συστατικά. Αυτό το πιάτο που θα ταξιδέψετε στην Κίνα με το πρώτο κουτάλι και θα σας αφήσει μια αξέχαστη επίγευση.

Συστατικά

  • 100 γρ καστανό ρύζι μπασμάτι
  • 160 γραμμάρια κατεψυγμένα μπιζέλια
  • 50 γραμμάρια γαλλικά φασόλια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια , ψιλοκομμένα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένες νιφάδες τσίλι
  • καλή χούφτα κόλιανδρο , χοντροκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ταμάρι
  • λίγες σταγόνες σησαμέλαιο
  • 1 κουταλιά της σούπας κραμβέλαιο ψυχρής έκθλιψης
  • 2 μεγάλα αυγά
  • Συσκευασία 280 γρ. Φιλέτο μπακαλιάρου χωρίς πέτσα κομμένο σε χοντρές λωρίδες (κομμένο σε 4 λωρίδες ανά φιλέτο)

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με νερό για 25 λεπτά, προσθέτοντας τον αρακά και τα φασόλια για τα τελευταία 6 λεπτά.
  2. Στραγγίζουμε, μετά επιστρέφουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις νιφάδες τσίλι, όλα εκτός από 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο, το ταμάρι και το σησαμέλαιο.
  3. Κάλυμμα.
  4. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με το κραμβέλαιο.
  5. Χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο.
  6.  Κόβουμε τα ψάρια σε χοντρές λωρίδες, τα περιχύνουμε με το αυγό και τα τηγανίζουμε στο λάδι για μερικά λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
  7. Βγάζουμε το ψάρι από το τηγάνι και ρίχνουμε το ρύζι με το υπόλοιπο αυγό και ανακατεύουμε.
  8. Σερβίρουμε σε μπολ, με το ψάρι.

Μοιραστείτε το: