Βραστό μοσχάρι κοκκινιστό είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που σίγουρα θα ικανοποιήσει τους λάτρεις της κρεατοφαγίας
Υλικά:
- 1,5 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (κατάλληλο για βραστό)
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 καρότα, κομμένα σε κύβους
- 2 κουταλιές σούπας ντοματοπελτέ
- 2 κουταλιές σούπας καθαρό λάδι
- 1,5 φλιτζάνια νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 2 φύλλα δάφνης
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Κόβετε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια και αφαιρέστε τυχόν λίπος ή άλλες ακαθαρσίες.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα καρότα και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5-7 λεπτά.
- Προσθέτετε το κρέας στην κατσαρόλα και το αλατοπιπερώνετε. Μαγειρέψτε το κρέας σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει καφέ στο χρώμα, περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέστε το κρασί, την κόκκινη σάλτσα και τον χυμό ντομάτας στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε αρκετό νερό, ώστε το μοσχάρι να καλυφθεί πλήρως.
- Μειώστε τη φωτιά στο ελάχιστο και καλύψτε την κατσαρόλα. Αφήστε το μοσχάρι να βράσει για περίπου 2-3 ώρες, μέχρι να γίνει αρκετά μαλακό και να μπορεί να διαλυθεί με μια πιρούνα.
- Αφαιρέστε τα φύλλα δάφνης και εξυπηρετήστε το μοσχάρι κοκκινιστό ζεστό με ρύζι ή πουρέ πατάτας και φρέσκα λαχανικά, όπως μπρόκολο, καρότα ή αγγουράκια.