Βραστό Μοσχάρι Κοκκινιστό

admin
1 Λεπτά
1 Λεπτά

Βραστό μοσχάρι κοκκινιστό είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που σίγουρα θα ικανοποιήσει τους λάτρεις της κρεατοφαγίας

Υλικά:

  • 1,5 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (κατάλληλο για βραστό)
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα, κομμένα σε κύβους
  • 2 κουταλιές σούπας ντοματοπελτέ
  • 2 κουταλιές σούπας καθαρό λάδι
  • 1,5 φλιτζάνια νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Κόβετε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια και αφαιρέστε τυχόν λίπος ή άλλες ακαθαρσίες.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα καρότα και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5-7 λεπτά.
  3. Προσθέτετε το κρέας στην κατσαρόλα και το αλατοπιπερώνετε. Μαγειρέψτε το κρέας σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει καφέ στο χρώμα, περίπου 10 λεπτά.
  4. Προσθέστε το κρασί, την κόκκινη σάλτσα και τον χυμό ντομάτας στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε αρκετό νερό, ώστε το μοσχάρι να καλυφθεί πλήρως.
  5. Μειώστε τη φωτιά στο ελάχιστο και καλύψτε την κατσαρόλα. Αφήστε το μοσχάρι να βράσει για περίπου 2-3 ώρες, μέχρι να γίνει αρκετά μαλακό και να μπορεί να διαλυθεί με μια πιρούνα.
  6. Αφαιρέστε τα φύλλα δάφνης και εξυπηρετήστε το μοσχάρι κοκκινιστό ζεστό με ρύζι ή πουρέ πατάτας και φρέσκα λαχανικά, όπως μπρόκολο, καρότα ή αγγουράκια.
Μοιραστείτε το: