Αυγά Μπένεντικτ με Καπνιστό Σολομό

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Τα αυγά Μπένεντικτ με καπνιστό σολομό είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο για πρωινό ή brunch. Η κρεμώδης υφή των αυγών συνδυάζεται τέλεια με την αλμυρή γεύση του σολομού και το ελαφρύ άρωμα του θυμαριού.

Υλικά:

  • 4 αυγά
  • 2 αγγουράκια
  • 1/2 λεμόνι
  • 100 γρ. καπνιστό σολομό
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ξερό άσπρο κρασί
  • 1 κ.γ. ξερό θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βράστε τα αυγά σε ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό μέχρι να φτάσουν στο βαθμό επιθυμίας σας (περίπου 4-5 λεπτά για μαλακά αυγά, 8-10 λεπτά για σκληρά αυγά). Αφαιρέστε τα από το νερό και βάλτε τα σε ένα μπολ με κρύο νερό για να σταματήσουν να βράζουν.
  2. Κόψτε τα αγγουράκια σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε τα στο πιάτο σας.
  3. Ανακατέψτε το βούτυρο, το άσπρο κρασί, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ.
  4. Ανοίξτε τα αυγά και χωρίστε τα κίτρινα από τα άσπρα. Τοποθετήστε τα κίτρινα αυγών σε ένα μπολ και τα άσπρα σε ένα δεύτερο μπολ.
  5. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα κίτρινα με το μίγμα από βούτυρο και κρασί μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.
  6. Σερβίρετε τα αυγά στο πιάτο πάνω από τα αγγουράκια και τοποθετήστε τον καπνιστό σολομό στην κορυφή τους.
  7. Ρίξτε λίγο χυμό από το λεμόνι στο σολομό και πασπαλίστε με λίγη πιπεριά.
Μοιραστείτε το: