Τα αυγά Μπένεντικτ με καπνιστό σολομό είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο για πρωινό ή brunch. Η κρεμώδης υφή των αυγών συνδυάζεται τέλεια με την αλμυρή γεύση του σολομού και το ελαφρύ άρωμα του θυμαριού.
Υλικά:
- 4 αυγά
- 2 αγγουράκια
- 1/2 λεμόνι
- 100 γρ. καπνιστό σολομό
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. ξερό άσπρο κρασί
- 1 κ.γ. ξερό θυμάρι
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βράστε τα αυγά σε ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό μέχρι να φτάσουν στο βαθμό επιθυμίας σας (περίπου 4-5 λεπτά για μαλακά αυγά, 8-10 λεπτά για σκληρά αυγά). Αφαιρέστε τα από το νερό και βάλτε τα σε ένα μπολ με κρύο νερό για να σταματήσουν να βράζουν.
- Κόψτε τα αγγουράκια σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε τα στο πιάτο σας.
- Ανακατέψτε το βούτυρο, το άσπρο κρασί, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ.
- Ανοίξτε τα αυγά και χωρίστε τα κίτρινα από τα άσπρα. Τοποθετήστε τα κίτρινα αυγών σε ένα μπολ και τα άσπρα σε ένα δεύτερο μπολ.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα κίτρινα με το μίγμα από βούτυρο και κρασί μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.
- Σερβίρετε τα αυγά στο πιάτο πάνω από τα αγγουράκια και τοποθετήστε τον καπνιστό σολομό στην κορυφή τους.
- Ρίξτε λίγο χυμό από το λεμόνι στο σολομό και πασπαλίστε με λίγη πιπεριά.