Αυτό το πιάτο θα ικανοποιήσει τους λάτρεις των θαλασσινών με την πλούσια και εντυπωσιακή του γεύση και την απαλή και κρεμώδη υφή του. Είναι ιδανικό για ένα δείπνο με φίλους ή για μια ειδική περίσταση.
Υλικά:
- 2 αστακοί (περίπου 500 γραμμάρια έκαστος)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 1/2 κούπα λευκό κρασί
- 1 κούπα χοντροκομμένο μαϊντανό
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 λεμόνι, ζουμί και ξύσμα
- Αλάτι και πιπέρι στο γούστο σας
Εκτέλεση:
- Βράστε αρκετό νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέστε αλάτι.
- Πλύνετε προσεκτικά τους αστακούς και βάλτε τους στο βραστό νερό. Βράστε τους για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν ροζ.
- Αφαιρέστε τους αστακούς από το νερό και αφήστε τους να κρυώσουν.
- Κόψτε τους αστακούς στη μέση και αφαιρέστε τα σαγόνια.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το αλεύρι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε το λευκό κρασί και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη σάλτσα. Βράστε για λίγα λεπτά.
- Προσθέστε το μαϊντανό και το βούτυρο και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε το ζουμί και το ξύσμα από ένα λεμόνι και ανακατέψτε καλά.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε τους αστακούς με το λαδολέμονο.