Αστακός Βραστός με Λαδολέμονο

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Αυτό το πιάτο θα ικανοποιήσει τους λάτρεις των θαλασσινών με την πλούσια και εντυπωσιακή του γεύση και την απαλή και κρεμώδη υφή του. Είναι ιδανικό για ένα δείπνο με φίλους ή για μια ειδική περίσταση.

Υλικά:

  • 2 αστακοί (περίπου 500 γραμμάρια έκαστος)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1/2 κούπα λευκό κρασί
  • 1 κούπα χοντροκομμένο μαϊντανό
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 λεμόνι, ζουμί και ξύσμα
  • Αλάτι και πιπέρι στο γούστο σας

Εκτέλεση:

  1. Βράστε αρκετό νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέστε αλάτι.
  2. Πλύνετε προσεκτικά τους αστακούς και βάλτε τους στο βραστό νερό. Βράστε τους για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν ροζ.
  3. Αφαιρέστε τους αστακούς από το νερό και αφήστε τους να κρυώσουν.
  4. Κόψτε τους αστακούς στη μέση και αφαιρέστε τα σαγόνια.
  5. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Προσθέστε το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το αλεύρι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά.
  7. Προσθέστε το λευκό κρασί και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη σάλτσα. Βράστε για λίγα λεπτά.
  8. Προσθέστε το μαϊντανό και το βούτυρο και ανακατέψτε καλά.
  9. Προσθέστε το ζουμί και το ξύσμα από ένα λεμόνι και ανακατέψτε καλά.
  10. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε τους αστακούς με το λαδολέμονο.
Μοιραστείτε το: