Αρνί στη Σούβλα

admin
1 Λεπτά
1 Λεπτά

Η αρνίσια σούβλα είναι μια αγαπημένη συνταγή στην Ελληνική κουζίνα και είναι ιδανική για εορταστικές περιστάσεις.

Υλικά:

  • 2 κιλά αρνίσιο κεμπάπ ή μαλακό κρέας αρνιού (χωρίς κόκκαλα και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια)
  • Λαχανικά για σουβλάκι (κρεμμύδια, πιπεριά, κολοκύθια, καρότα, κλπ.)
  • Λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρέσκος θυμάρι
  • Ξύδι

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε τη σούβλα σας.
  2. Κόβετε το αρνίσιο κρέας σε μεγάλα κομμάτια και τα τοποθετείτε στις ξύλινες σούβλες. Περιποιηθείτε τα ώστε να ισορροπούν καλά στις σούβλες.
  3. Τοποθετείτε τα λαχανικά στις ξύλινες σούβλες, αλληλεπικαλυπτόμενα με τα κομμάτια κρέατος.
  4. Αλατίζετε το αρνίσιο κρέας και τα λαχανικά και προσθέτετε το θυμάρι.
  5. Ψεκάζετε τα κομμάτια κρέατος και τα λαχανικά με λεμόνι, ελαιόλαδο και ξύδι.
  6. Σουβλίζετε το αρνίσιο κρέας και τα λαχανικά στη σούβλα και τα ψήνετε για περίπου 20 λεπτά, στρέφοντας τα τακτικά για να ψηθούν ομοιόμορφα και να μην καούν.
  7. Αφαιρείτε τα κομμάτια κρέατος από τις σούβλες και τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο πιάτο. Αφήνετε το κρέας να ξεκουραστεί για λίγο, ώστε να διατηρήσει τα υγρά του.
  8. Σερβίρετε το αρνίσιο κρέας και τα λαχανικά σε ένα μεγάλο πιάτο με λεμόνι και αλάτι.
Μοιραστείτε το: