Η αρνίσια σούβλα είναι μια αγαπημένη συνταγή στην Ελληνική κουζίνα και είναι ιδανική για εορταστικές περιστάσεις.
Υλικά:
- 2 κιλά αρνίσιο κεμπάπ ή μαλακό κρέας αρνιού (χωρίς κόκκαλα και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια)
- Λαχανικά για σουβλάκι (κρεμμύδια, πιπεριά, κολοκύθια, καρότα, κλπ.)
- Λεμόνι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρέσκος θυμάρι
- Ξύδι
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε τη σούβλα σας.
- Κόβετε το αρνίσιο κρέας σε μεγάλα κομμάτια και τα τοποθετείτε στις ξύλινες σούβλες. Περιποιηθείτε τα ώστε να ισορροπούν καλά στις σούβλες.
- Τοποθετείτε τα λαχανικά στις ξύλινες σούβλες, αλληλεπικαλυπτόμενα με τα κομμάτια κρέατος.
- Αλατίζετε το αρνίσιο κρέας και τα λαχανικά και προσθέτετε το θυμάρι.
- Ψεκάζετε τα κομμάτια κρέατος και τα λαχανικά με λεμόνι, ελαιόλαδο και ξύδι.
- Σουβλίζετε το αρνίσιο κρέας και τα λαχανικά στη σούβλα και τα ψήνετε για περίπου 20 λεπτά, στρέφοντας τα τακτικά για να ψηθούν ομοιόμορφα και να μην καούν.
- Αφαιρείτε τα κομμάτια κρέατος από τις σούβλες και τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο πιάτο. Αφήνετε το κρέας να ξεκουραστεί για λίγο, ώστε να διατηρήσει τα υγρά του.
- Σερβίρετε το αρνίσιο κρέας και τα λαχανικά σε ένα μεγάλο πιάτο με λεμόνι και αλάτι.