Το αρνί στη λαδόκολλα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της κυπριακής κουζίνας. Πρόκειται για ένα ζουμερό και αρωματικό φαγητό, που συνδυάζεται με το αρωματικό μείγμα της λαδόκολλας.
Υλικά:
- 1 κιλό αρνίσιο κρέας (σε μικρά κομμάτια)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές σούπας κύμινο
- 1 κουταλιά σούπας κόλιανδρο
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κούπα κρασί
- 1 κούπα νερό
- Χυμός από ένα μεγάλο λεμόνι
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Στο μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατέψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, το κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Σε ένα μεγάλο ταψί, τοποθετήστε τα κομμάτια του αρνιού και προσθέστε το μείγμα από τα μπολ. Ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε το ελαιόλαδο στα κομμάτια του αρνιού και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε το κρασί και το νερό στο ταψί.
- Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε το στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 2-2,5 ώρες.
- Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο από το ταψί και ψήστε για άλλα 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσό/καφέ χρώμα και να είναι αρκετά τρυφερά.
- Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού και σερβίρετε το αρνί στη λαδόκολλα με την σως.
- Μπορείτε να σερβίρετε το αρνί στη λαδόκολλα με ψητές πατάτες ή με μια παραδοσιακή σαλάτα.