Αρνί στη Λαδόκολλα

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Το αρνί στη λαδόκολλα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της κυπριακής κουζίνας. Πρόκειται για ένα ζουμερό και αρωματικό φαγητό, που συνδυάζεται με το αρωματικό μείγμα της λαδόκολλας.

Υλικά:

  • 1 κιλό αρνίσιο κρέας (σε μικρά κομμάτια)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές σούπας κύμινο
  • 1 κουταλιά σούπας κόλιανδρο
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα κρασί
  • 1 κούπα νερό
  • Χυμός από ένα μεγάλο λεμόνι

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Στο μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατέψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, το κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Σε ένα μεγάλο ταψί, τοποθετήστε τα κομμάτια του αρνιού και προσθέστε το μείγμα από τα μπολ. Ανακατέψτε καλά.
  4. Προσθέστε το ελαιόλαδο στα κομμάτια του αρνιού και ανακατέψτε καλά.
  5. Προσθέστε το κρασί και το νερό στο ταψί.
  6. Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε το στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 2-2,5 ώρες.
  7. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο από το ταψί και ψήστε για άλλα 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσό/καφέ χρώμα και να είναι αρκετά τρυφερά.
  8. Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού και σερβίρετε το αρνί στη λαδόκολλα με την σως.
  9. Μπορείτε να σερβίρετε το αρνί στη λαδόκολλα με ψητές πατάτες ή με μια παραδοσιακή σαλάτα.
Μοιραστείτε το: