Αρνίσιοι κεφτέδες

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά
αρνίσιοί κεφτέδες

Οι αρνίσιοι κεφτέδες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα της ελληνικής κουζίνας, που συνδυάζουν το αρωματικό αρνί με διάφορα μυρωδικά και μπαχαρικά. Η παρασκευή αυτών των κεφτεδάκιων είναι απλή, αλλά απαιτεί το σωστό συνδυασμό υλικών και μια προσεκτική προετοιμασία.

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 500 γρ αρνίσιο κεφτέ
  • 300 γραμμάρια baby νέες πατάτες, κομμένες σε χοντρές φέτες
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 185 γραμμάρια ψητά λαχανικά, στραγγισμένα αν έχουν λάδι
  • 2 x 400 g κουτάκια ψιλοκομμένες ντομάτες με μυρωδικά
  • 2 κουταλιές της σούπας μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 100 γρ μαύρες ελιές
  • 40 γρ φέτα θρυμματισμένη
  • ½ μικρό μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι, ξύσμα

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μια μεγάλη ρηχή αδιάβροχη κατσαρόλα ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  2.  Προσθέστε τα κεφτεδάκια και τηγανίστε για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  3. Αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο.
  4. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι στο ίδιο τηγάνι και τηγανίζουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
  5. Προσθέστε το σκόρδο στο τηγάνι και τσιγαρίστε για 1 λεπτό. Ανακατέψτε τα ψητά λαχανικά, τις ντομάτες και τη ζάχαρη, καθώς και τις ελιές.
  6.  Προσθέστε τα κεφτεδάκια ξανά στο τηγάνι, σκεπάστε και μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 30-35 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  7. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε στο τραπέζι με τη φέτα, τη μέντα και το ξύσμα λεμονιού σκορπισμένα.
  8. Αφαιρέστε το καπάκι μέχρι τη μέση, οι πατάτες πρέπει να ψηθούν με ελαφρώς μειωμένο υγρό.

Μοιραστείτε το: