Οι αρνίσιοι κεφτέδες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα της ελληνικής κουζίνας, που συνδυάζουν το αρωματικό αρνί με διάφορα μυρωδικά και μπαχαρικά. Η παρασκευή αυτών των κεφτεδάκιων είναι απλή, αλλά απαιτεί το σωστό συνδυασμό υλικών και μια προσεκτική προετοιμασία.
Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 500 γρ αρνίσιο κεφτέ
- 300 γραμμάρια baby νέες πατάτες, κομμένες σε χοντρές φέτες
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 185 γραμμάρια ψητά λαχανικά, στραγγισμένα αν έχουν λάδι
- 2 x 400 g κουτάκια ψιλοκομμένες ντομάτες με μυρωδικά
- 2 κουταλιές της σούπας μαλακή καστανή ζάχαρη
- 100 γρ μαύρες ελιές
- 40 γρ φέτα θρυμματισμένη
- ½ μικρό μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 λεμόνι, ξύσμα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μια μεγάλη ρηχή αδιάβροχη κατσαρόλα ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε τα κεφτεδάκια και τηγανίστε για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο.
- Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι στο ίδιο τηγάνι και τηγανίζουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
- Προσθέστε το σκόρδο στο τηγάνι και τσιγαρίστε για 1 λεπτό. Ανακατέψτε τα ψητά λαχανικά, τις ντομάτες και τη ζάχαρη, καθώς και τις ελιές.
- Προσθέστε τα κεφτεδάκια ξανά στο τηγάνι, σκεπάστε και μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 30-35 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε στο τραπέζι με τη φέτα, τη μέντα και το ξύσμα λεμονιού σκορπισμένα.
-
Αφαιρέστε το καπάκι μέχρι τη μέση, οι πατάτες πρέπει να ψηθούν με ελαφρώς μειωμένο υγρό.