Τα αρνίσια μπριζολάκια πανέ είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που προέρχεται από την κυπριακή κουζίνα και είναι απόλυτα κατάλληλο για μια γιορτινή ή οικογενειακή συγκέντρωση. Είναι εύκολο να φτιαχτούν και πολύ νόστιμα.
Υλικά:
- 8 αρνίσια μπριζολάκια
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 2 αυγά, χτυπημένα
- 1 φλιτζάνι σπανάκι, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζανάκι ανθότυρο ή άλλο τυρί της επιλογής σας
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Αλευρώστε τα μπριζολάκια και ρίξτε αλεύρι στο πιάτο.
- Ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι.
- Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέστε το σπανάκι και το τυρί. Ανακατέψτε καλά.
- Ανακατέψτε τα μπριζολάκια στο μίγμα αυγών και σπανακιού.
- Θερμάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Όταν το ελαιόλαδο είναι ζεστό, προσθέστε τα μπριζολάκια στο τηγάνι και τηγανίστε τα μέχρι να πάρουν χρυσό καφέ χρώμα, περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αφαιρέστε τα μπριζολάκια από το τηγάνι και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτες για να απορροφηθεί το περίσσιο λάδι.
- Σερβίρετε τα αρνίσια μπριζολάκια πανέ ζεστά με σαλάτα και πατάτες τηγανητές.