Αρνίσια Μπριζολάκια Πανέ

admin
1 Λεπτά
1 Λεπτά

Τα αρνίσια μπριζολάκια πανέ είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που προέρχεται από την κυπριακή κουζίνα και είναι απόλυτα κατάλληλο για μια γιορτινή ή οικογενειακή συγκέντρωση. Είναι εύκολο να φτιαχτούν και πολύ νόστιμα.

Υλικά:

  • 8 αρνίσια μπριζολάκια
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 1 φλιτζάνι σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζανάκι ανθότυρο ή άλλο τυρί της επιλογής σας
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

  1. Αλευρώστε τα μπριζολάκια και ρίξτε αλεύρι στο πιάτο.
  2. Ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέστε το σπανάκι και το τυρί. Ανακατέψτε καλά.
  4. Ανακατέψτε τα μπριζολάκια στο μίγμα αυγών και σπανακιού.
  5. Θερμάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  6. Όταν το ελαιόλαδο είναι ζεστό, προσθέστε τα μπριζολάκια στο τηγάνι και τηγανίστε τα μέχρι να πάρουν χρυσό καφέ χρώμα, περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  7. Αφαιρέστε τα μπριζολάκια από το τηγάνι και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτες για να απορροφηθεί το περίσσιο λάδι.
  8. Σερβίρετε τα αρνίσια μπριζολάκια πανέ ζεστά με σαλάτα και πατάτες τηγανητές.
Μοιραστείτε το: