Η συνταγή “Αρνάκι με πατάτες και ελιές” είναι μια κλασική επιλογή για ένα θρεπτικό και γευστικό γεύμα. Η συνταγή αποτελείται από ζουμερά κομμάτια αρνιού που ψήνονται σε έναν φούρνο με τις φρέσκες πατάτες και τις ελιές, δημιουργώντας ένα φαγητό γεμάτο αρώματα και γεύσεις.Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για την εποχή του χειμώνα και αποτελεί μια εύκολη και γρήγορη επιλογή για ένα θρεπτικό γεύμα. Απολαύστε την με μια δροσερή σαλάτα για μια πλήρη και νόστιμη γευστική εμπειρία.
Συστατικά
- 800 γραμμάρια μεσαίου μεγέθους πατάτες , με φλούδα, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 4 μεγάλες ντομάτες , κομμένες σε λεπτές φέτες
- 1 μελιτζάνα κομμένη σε λεπτές φέτες
- 4 σκελίδες σκόρδο , ψιλοκομμένες
- 3 κουταλιές της σούπας φύλλα ρίγανης , συν επιπλέον για το πασπάλισμα
- 85γρ ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι , κομμένες στη μέση
- 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο , συν ένα ψιλόβροχο
- 100 γρ τυρί φέτα θρυμματισμένη
- 4 αρνίσιες μπριζόλες
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C/180C βεντιλατέρ/γκάζι 6.
- Στρώνουμε τη μισή πατάτα, την ντομάτα και τη μελιτζάνα σε ένα ταψί, σκορπίζοντας με σκόρδο, ρίγανη και ελιές, και περιχύνοντας με λάδι και καρυκεύματα καθώς προχωράτε.
- Σκορπίζουμε πάνω από τη φέτα και μετά επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις μέχρι να εξαντληθούν όλα τα υλικά. Τελειώνουμε με πατάτες και λίγο λάδι.
- Ψήνουμε για 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά (καλύψτε με αλουμινόχαρτο αν έχουν πάρει πολύ χρώμα).
- Περιχύνουμε με τις αρνίσιες μπριζόλες, τρίβοντας με λίγο ακόμη λάδι και καρυκεύματα.
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ακόμα μέχρι να ψηθεί το αρνί.
- Αφήνουμε να ξεκουραστεί και κρυώσει λίγο πριν πασπαλίσουμε με ρίγανη και σερβίρουμε με ψωμί κρούστας.