Αρνάκι με κριθαράκι

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά
αρνάκι με κριθαράκι

Η συνταγή με αρνί και κριθαράκι είναι ένα πιάτο που προέρχεται από τη Μεσογειακή κουζίνα και είναι αγαπημένο στους λάτρεις του αρνίσιου κρέατος και των παραδοσιακών ελληνικών συνταγών. Το κριθαράκι αποτελεί ένα παραδοσιακό ελληνικό σιτηρό και σε συνδυασμό με το αρνίσιο κρέας δημιουργεί ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο που ικανοποιεί τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Συστατικά

  • 1 κιλό ωμοπλάτη αρνιού
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ψιλοκομμένη, ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 2 ξυλάκια κανέλας, σπασμένα στη μέση
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 400 γρ κονσέρβα ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1,2 λτ ζεστό ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
  • 400 γρ κριθαράκι
  • φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 C/ανεμιστήρα 160 C/γκάζι 
  2. Κόβουμε το αρνί σε κομμάτια 4 εκ. και μετά απλώνουμε στη βάση μιας μεγάλης, φαρδιάς κατσαρόλας.
  3. Προσθέστε τα κρεμμύδια, τη ρίγανη, τα ξυλάκια κανέλας, την τριμμένη κανέλα και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά. 
  4. Ψήνουμε ακάλυπτα για 45 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι τη μέση.
  5. Περιχύνουμε με τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τον ζωμό, σκεπάζουμε καλά και μετά επιστρέφουμε στο φούρνο για 1½ ώρα, μέχρι να μαλακώσει πολύ το αρνί.
  6. Αφαιρέστε τα ξυλάκια κανέλας και στη συνέχεια ανακατέψτε το κριθαράκι.
  7. Καλύψτε ξανά και στη συνέχεια μαγειρέψτε για άλλα 20 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι τη μέση.
  8. Το κριθαράκι πρέπει να ψηθεί και η σάλτσα να πήξει.
  9. Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε με ψωμί κρούστας.

Μοιραστείτε το: