Αυτές οι τηγανίτες είναι μια νόστιμη επιλογή για πρωινό ή brunch. Είναι αφράτες και απολαυστικές, και το σιρόπι και η ζάχαρη άχνη τις δίνουν μια γλυκιά και κολακευτική γεύση.
Υλικά:
- 1 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 1/4 φλιτζ. γάλα
- 1/4 φλιτζ. βούτυρο, λιωμένο
- Σιρόπι σφενδάμου
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη μαζί.
- Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπήστε το αυγό, προσθέστε το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Προσθέστε τα υγρά στερεά υλικά στο μπολ με το αλεύρι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Θερμάνετε ένα τηγάνι με αντικολλητική επίστρωση σε μέτρια φωτιά. Αν χρειαστεί, ψεκάστε λίγο λάδι στην επιφάνεια του τηγανιού.
- Με μια κουτάλα, ρίχνετε μια κουταλιά του μείγματος στο τηγάνι και απλώστε το λίγο με την πλάτη της κουτάλας για να φτιάξετε μια στρογγυλή μορφή.
- Ψήστε την τηγανίτα για 2-3 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσετε το μείγμα.
- Σερβίρετε τις τηγανίτες σε ένα πιάτο και αμέσως πάνω τους ρίχνετε σιρόπι σφενδάμου και ζάχαρη άχνη.