Αμερικάνικες Τηγανίτες με Σιρόπι και Ζάχαρη Άχνη

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Αυτές οι τηγανίτες είναι μια νόστιμη επιλογή για πρωινό ή brunch. Είναι αφράτες και απολαυστικές, και το σιρόπι και η ζάχαρη άχνη τις δίνουν μια γλυκιά και κολακευτική γεύση.

Υλικά:

  • 1 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 1/4 φλιτζ. γάλα
  • 1/4 φλιτζ. βούτυρο, λιωμένο
  • Σιρόπι σφενδάμου
  • Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη μαζί.
  2. Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπήστε το αυγό, προσθέστε το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  3. Προσθέστε τα υγρά στερεά υλικά στο μπολ με το αλεύρι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  4. Θερμάνετε ένα τηγάνι με αντικολλητική επίστρωση σε μέτρια φωτιά. Αν χρειαστεί, ψεκάστε λίγο λάδι στην επιφάνεια του τηγανιού.
  5. Με μια κουτάλα, ρίχνετε μια κουταλιά του μείγματος στο τηγάνι και απλώστε το λίγο με την πλάτη της κουτάλας για να φτιάξετε μια στρογγυλή μορφή.
  6. Ψήστε την τηγανίτα για 2-3 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσετε το μείγμα.
  7. Σερβίρετε τις τηγανίτες σε ένα πιάτο και αμέσως πάνω τους ρίχνετε σιρόπι σφενδάμου και ζάχαρη άχνη.
Μοιραστείτε το: