- Cookies με κινόα, βρώμη και μπανάνα
- Απίθανα soft cookies με κινόα, νιφάδες βρώμης, μέλι και μπανάνα συνδυασμός που κάνει αυτά τα μπισκότα πολύ υγιεινά αλλά και πολύ νόστιμα. Φτιάξτε τα και θα ξετρελαθούν τα πιτσιρίκια σας...μικρά και μεγάλα!
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
18μπισκότα | 15λεπτά | 14λεπτά |
Υλικά
- 1,5 κούπααλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1κούπακινόα σε νιφάδες
- 1κούπανιφάδες βρώμης
- 1κούπασταγόνες σοκολάτας 60%
- 1/2κγαλάτι
- 1/2κγσόδα
- 1/2κγbaking powder
- 125γρβούτυρο γάλακτος καλής ποιότητας 82%
- 1/4κούπαςκαστανή ζάχαρη
- 1/4κούπαςκρυσταλλική ζάχαρη
- 1/4κούπαςμέλι
- 2μεσαίοαυγά
- 1κγεκχύλισμα βανίλια
- 1μεγάλημπανάνα αρκετά ώριμη
- 3κσκαλής ποιότητας κακάο άγλυκο
Μερίδες: μπισκότα
Οδηγίες
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τις ζάχαρες, το μέλι και τα αυγά για περίπου 5 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα στερεά υλικά και σε ένα μπολάκι με ένα πιρούνι λιώνουμε τη μπανάνα.
- Επιστρέφουμε στον κάδο και προσθέτουμε την λιωμένη μπανάνα, τη βανίλια, χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά, σιγά τα στερεά υλικά.
- Σε δύο λαμαρίνες στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και με τη βοήθεια δύο κουταλιών σχηματίζουμε βουναλάκια από τη ζύμη( η οποία είναι λίγο πιο πηχτή από ζύμη κέικ). Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 14 λεπτά. Μην υπερβείτε το χρόνο ψησίματος γιατί θα γίνουν σκληρά και άνοστα. Αποθηκεύουμε σε αεροστεγές μπολ για 3-4 ημέρες. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Σχολιάστε