Chutney με μήλα και σταφίδες

  • Chutney με μήλα και σταφίδες
  • Μια φρουτώδης γλυκόξινη σάλτσα, το απόλυτο συνοδευτικό για το ψητό χοιρινό. Επίσης είναι τέλεια συνοδεία για ένα πιάτο με τυριά στο τέλος του γεύματος. Τα chutney φτιάχνονται με τη διαδικασία της μαρμελάδας, δηλαδή πολύ εύκολα και διατηρούνται για πολύ καιρό σε αποστειρωμένα βάζα. Φτιάξτε το τώρα που τα μήλα είναι πολύ νόστιμα!
Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
20λεπτά 100λεπτά

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα μήλα, τα κρεμμύδια, το χυμό λεμονιού, τους σπόρους μουστάρδας, και το μισό ξίδι και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια ένταση για μια ώρα.
  2. Προσθέτουμε τις σταφίδες, το σκόρδο, το αλάτι, το ginger, τη ζάχαρη και το υπόλοιπο ξίδι και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας, θα χρειαστεί περίπου 30 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Πρέπει να έχει την υφή μαρμελάδας.
  3. Αποθηκεύουμε σε γυάλινα, αποστειρωμένα βάζα. Την αφήνουμε για τουλάχιστον ένα μήνα πριν την χρησιμοποιήσουμε για να μπορέσουν να αναπτυχθούν τα αρώματα. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>