Υλικά
Οδηγίες
- Τρίβουμε τα καρότα και τα κρατάμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Στον κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε για δέκα λεπτά τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα, τέλος προσθέτουμε το χυμό.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το baking, τη σόδα, το αλάτι, τα μπαχαρικά και το ξύσμα
- . Και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα υγρά, ανακατεύουμε ελαφρά να ενσωματωθούν. τέλος προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα και τα καρύδια. Αλευροβουτυρώνουμε μια φόρμα 28 εκ. ή ένα ταψάκι και βάζουμε το μείγμα. ψήνουμε για 45-50 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή.
- Βγάζουμε από το φούρνο το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Ετοιμάζουμε το γλάσο: στο μίξερ χτυπάμε για πέντε λεπτά το τυρί, τη μαργαρίνη, την άχνη και τη βανίλια. όταν το κέικ μας είναι εντελώς κρύο του στρώνουμε το γλάσο. Συντηρούμε στο ψυγείο. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Σχολιάστε