- Χωριάτικη μακαρονοασαλάτα
- Η διάσημη ελληνική σαλάτα γίνεται μακαρονοσαλάτα, ένα γρήγορο και απολαυστικό πιάτο, γεμάτο με ελληνικές γεύσεις που εμπλουτίζονται επιπλέον με ένα καλό κρητικό παξιμάδι. Αν βρείτε τις κριθαροκουλούρες του Νύχταρη θα απογειώσετε τη σαλάτα σας.
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
5μερίδες | 10λεπτά | 8λεπτά |
Υλικά
- 500γρφιογκάκια ή πένες
- 2μεγάλεςντομάτες
- 5αγγουράκια
- 1πράσινη πιπεριά
- 1/2κόκκινη πιπεριά
- 1μικρόκρεμμύδι
- 2κουταλιέςψίχα ελιάς
- ελαιόλαδο κατά βούληση
- ρίγανη, αλάτι χοντρό
- 1/2 κούπαξύδι
- 2παξιμάδια κρίθινα
Μερίδες: μερίδες
Οδηγίες
- Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Καλό είναι τα μακαρόνια να είναι al dente. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το ξύδι μαζί με το κρεμμύδι που το έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες και το αφήνουμε για 5-6 λεπτά. Αυτός είναι ένα τρόπος το κρεμμύδι να μαριναριστεί, να μη μυρίζει έντονα και να μην προκαλεί δυσπεψία.
- Βάζουμε τα κρύα μακαρόνια σε μια βαθιά σαλατιέρα, κόβουμε τα λαχανικά και τα προσθέτουμε, θρυμματίζουμε το παξιμάδι, προσθέτουμε τις ελιές, το κρεμμύδι που το βγάλαμε από το ξύδι, τη ρίγανη, αλάτι και όσο ελαιόλαδο θέλουμε, ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε 5 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
- Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και φέτα.
Σχολιάστε