- Χοιρινό με ψητές πιπεριές Φλωρίνης
- Ένα απλό ελληνικό φαγητό που μπορεί να γίνει και με τηγανιτές πιπεριές για πιο μεγάλη ευκολία όμως πιο βαρύ στο αποτέλεσμα. Αν θέλουμε να το κάνουμε με ψητές πιπεριές σε άλλη συνταγή δίνω τις οδηγίες πως να τις φτιάξουμε όταν είναι η εποχή τους και να τις έχουμε σε γυάλινα βάζα όλο το χρόνο!
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
5 | 10λεπτά | 45λεπτά |
Υλικά
- 1κιλό χοιρινό σε μπουκιές σπάλα ή λαιμό.
- 1μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένα σε καρεδάκια
- 1σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
- 300γρ.ντομάτα κονκασέ
- 2κόκκουςμπαχάρι
- 4κόκκους πιπέρι κατά προτίμηση σετσουάν
- 1φύλλοδάφνης
- 400γρ.πιπεριές Φλωρίνης ψητές, καθαρό βάρος μετά το ξεφλούδισμα και το ψήσιμο
- αλάτι- πιπέρι
- 1/3κούπας ελαιόλαδο
Μερίδες:
Οδηγίες
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα (πλασωτέ) βάζουμε το λάδι ,το κρεμμύδι, το σκόρδο και όλα τα μπαχαρικά και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ψαρονέφρι που το έχουμε κόψει σε φετούλες 2.5 εκ. μέχρι να πάρει χρώμα ,περίπου 5-6 λεπτά.
- Προσθέτουμε την ντομάτα,αλατοπιπερώνουμε και με κλειστή κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βράζουμε για περίπου μισή ώρα. Αν χρειαστεί θα προσθέσουμε λίγο νεράκι ,συνήθως δεν χρειάζεται γιατί το χοιρινό είναι ένα κρέας που περιέχει πολύ νερό.
- Αφού περάσει η μισή ώρα τότε θα προσθέσουμε τις πιπεριές και θα βράσουμε για ακόμα 5 λεπτά. Σερβίρουμε με λευκό πιλάφι. καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Σχολιάστε