Χαλβάς φούρνου με γάλα και άρωμα πορτοκάλι

  • Χαλβάς φούρνου με γάλα και άρωμα πορτοκάλι
  • Το πιο απλό σιροπιαστό γλυκό! Μια παραδοσιακή, Μικρασιατική συνταγή με μικρές, δικές μου πινελιές που την κάνουν πιο μυρωδάτη και πιο ελαφριά. Σε όποιον-α αρέσει η μαστίχα μπορεί να την προσθέσει για επιπλέον άρωμα που ταιριάζει τέλεια.
Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
10λεπτά 25λεπτά

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και το ξύσμα και βράζουμε ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνει ένα πηχτός χυλός.
  2. Μεταφέρουμε το χυλό σε ένα βουτυρωμένο ταψί, πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και το αμύγδαλο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  3. Εν τω μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, το χυμό και τη ζάχαρη και βράζουμε για 5 λεπτά να δέσει ελαφρά το σιρόπι. Το αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Βγάζουμε το χαλβά από το φούρνο και τον περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι, περιμένουμε να το απορροφήσει για λίγα λεπτά. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>