- Φιογκάκια με καραμελωμένα ντοματίνια, ξινομυζήθρα και βασιλικό
- Μια από τις πιο γρήγορες αλλά και τις πιο νόστιμες μακαρονάδες που μπορεί να φτιάξει κανείς και αυτή η γλυκιά γεύση από τα καραμελωμένα ντοματίνια ισορροπεί τέλεια με την ξινή γεύση της μυζήθρας.
Μερίδες | Χρόνος Προετοιμασίας | Χρόνος Μαγειρέματος |
4 | 10λεπτά | 10λεπτά |
Υλικά
- 1πακέτο φιογκάκια
- 300γρ.ντοματίνια
- 200γρ.ξινομυζήθρα ή μείγμα μαλακιάς φέτας(Καλαβρύτων είναι μια καλή επιλογή) ) και ανθότυρου
- 1/2κούπαχυμό ντομάτας
- 1/2κγλεμονοπίπερο
- 1σκελίδασκόρδο
- 1κσ.βασιλικό φρέσκο ή κατεψυγμένο
- αλάτι
- λίγο ελαιόλαδο
- 1σφηνάκιμπαλσάμικο
- 1κγ.καστανή ζάχαρη
Μερίδες:
Οδηγίες
- Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού( al dente) και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε στην άκρη.
- Για τη σάλτσα : Σε ένα φαρδύ τηγάνι στρώνουμε τα ντοματίνια, αφού τα έχουμε κόψει στη μέση, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, αφήνουμε για περίπου 2-3 λεπτά να αρχίσουν να κάνουν κρούστα τότε θα προσθέσουμε λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια θα σβήσουμε με το μπαλσάμικο και πασπαλίζουμε τη ζάχαρη.
- Τώρα θα προσθέσουμε το χυμό ντομάτας, το σκόρδο περασμένο στην πρέσα, το λεμονοπίπερο, αλατίζουμε ( κατά προτίμηση με ροζ αλάτι) και αφήνουμε να βράσει για περίπου 7 λεπτά. Όταν κατεβάσουμε από το μάτι προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό, μπορούμε να βάλουμε και κατεψυγμένο.
- Σερβίρουμε την μακαρονάδα μας με φρέσκια ξινομυζήθρα,αλλά αν δεν βρούμε μυζήθρα ταιριάζει τέλεια με μείγμα φέτας και ανθότυρου ή και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Σχολιάστε