Φιογκάκια με καραμελωμένα ντοματίνια, ξινομυζήθρα και βασιλικό

  • Φιογκάκια με καραμελωμένα ντοματίνια, ξινομυζήθρα και βασιλικό
  • Μια από τις πιο γρήγορες αλλά και τις πιο νόστιμες μακαρονάδες που μπορεί να φτιάξει κανείς και αυτή η γλυκιά γεύση από τα καραμελωμένα ντοματίνια ισορροπεί τέλεια με την ξινή γεύση της μυζήθρας.
Μερίδες Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
4 10λεπτά 10λεπτά

Υλικά

Μερίδες:

Οδηγίες

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού( al dente) και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Για τη σάλτσα : Σε ένα φαρδύ τηγάνι στρώνουμε τα ντοματίνια, αφού τα έχουμε κόψει στη μέση, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, αφήνουμε για περίπου 2-3 λεπτά να αρχίσουν να κάνουν κρούστα τότε θα προσθέσουμε λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια θα σβήσουμε με το μπαλσάμικο και πασπαλίζουμε τη ζάχαρη.
  3. Τώρα θα προσθέσουμε το χυμό ντομάτας, το σκόρδο περασμένο στην πρέσα, το λεμονοπίπερο, αλατίζουμε ( κατά προτίμηση με ροζ αλάτι) και αφήνουμε να βράσει για περίπου 7 λεπτά. Όταν κατεβάσουμε από το μάτι προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό, μπορούμε να βάλουμε και κατεψυγμένο.
  4. Σερβίρουμε την μακαρονάδα μας με φρέσκια ξινομυζήθρα,αλλά αν δεν βρούμε μυζήθρα ταιριάζει τέλεια με μείγμα φέτας και ανθότυρου ή και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>